Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken automobilist rijdt berm in A58

Toegevoegd: 04-12-2022, 16.55 uur
De automobilist kwam met de schrik vrij.
De automobilist kwam met de schrik vrij.
© Foto: Twitter / Wis_Bart
Door: Reinoud Hiemstra

RILLAND - Op de afrit van de A58 naar de A4 richting Antwerpen (B) tussen Rilland en Woensdrecht is gisteravond een dronken automobilist van de weg gereden. De man had bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Toen de bestuurder rond 21.30 uur Zeeland uitreed en de afrit naar de A4 richting Antwerpen (B) nam, verloor hij de macht over het stuur. Hierna reed hij van de weg en kwam in de berm tot stilstand. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd. De bestuurder is zelfstandig uit de auto gekomen. Bij aankomst van de politie deed de 55-jarige man uit Veere zelf de mededeling te veel gedronken te hebben. 

Het ambulancepersoneel heeft de man nagekeken maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel werd de man door de politie meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse werd uitgevoerd. De bestuurder blies hier een waarde van 605 ug/l. Hierom werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een rijontzegging van zes uur.

De afrit was enige tijd afgesloten. Rond 23.15 uur was de weg weer vrij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ineke izeboud (5-12-2022 om 14:03)
Rijontzegging van 6 uur is toch niet te geloven die moeten ze levenslang geen rijbewijs geven .Belachelijk.
bram goeree (5-12-2022 om 13:23)
het drinken en daarna rijden neemt weer hand over hand toe de laatste tijd .gelukkig heeft hij niemand anders aangereden .de controles moeten veel vaker en de straffen veel hoger .je zal maar het slachtoffer zijn van zo een idioot .
Tvdv (5-12-2022 om 09:14)
@Johan, Een rijverbod geldt voor alle voertuigen, ook voertuigen waar geen rijbewijs voor nodig is (fiets, vorkheftruk etc).
Ik (5-12-2022 om 07:34)
Iedereen weet dat je niet mag drinken of drugs nuttigen. Gewoon nooit meer dat rijbewijs terug geven. Er moeten eerst doden vallen en dan krijgen ze nog maar een kleine straf, gewoon belachelijk.
Johan (4-12-2022 om 21:35)
Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Betekent dat, dat hij na 6 uur zijn rijbewijs weer terug krijgt en hij weer mag gaan rijden? Of bepaalt een rechter op een later tijdstip of hij zijn rijbewijs terug krijgt? In dat laatste geval, wat is dan het nut van zo'n rijverbod van 6 uur?
een inwoner (4-12-2022 om 17:29)
Je zal hem maar tegen komen in Tverkeer .Gelukkig alleen het slachtoffer
Cookie-instellingen beheren