Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Grote kluisjescontroles op middelbare scholen

Toegevoegd: 07-12-2022, 16.59 uur
Er werd onder meer door politie gezocht naar illegaal vuurwerk.
Er werd onder meer door politie gezocht naar illegaal vuurwerk.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

THOLEN - Medewerkers van gemeenten, politie en middelbare scholen hebben woensdagochtend op verschillende middelbare scholen kluisjes van leerlingen gecontroleerd. Tijdens de controles is niets strafbaars gevonden.


Een samengesteld team van agenten, buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s), medewerkers van gemeenten en particuliere speurhondengeleiders doorzocht op verschillende scholen in Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht kluisjes. Daarbij waren ze vooral op zoek naar (illegaal) vuurwerk. Het voornaamste doel van de controle was de veiligheid op scholen vergroten en een signaal af te geven dat het hebben van illegaal vuurwerk niet getolereerd wordt.

Op sommige scholen werden alle kluisjes doorzocht, op andere scholen hielp een speurhond met het aanwijzen van kluisjes die vervolgens door het team werden doorzocht. Daarbij werd ook gekeken of er geen drugs of wapens in de kluisjes lagen. Op geen van de scholengemeenschappen is iets strafbaars aangetroffen. De verschillende partners kijken tevreden terug op de actie.

De politie roept mensen naar aanleiding van de controle op om naar de politie te stappen als zij vermoeden dat ergens (verboden) consumentenvuurwerk wordt verhandeld of getransporteerd. "Tips doorgeven kan via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via de website", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (8-12-2022 om 09:47)
dat doen ze toch ook boeven vangen
Baas (8-12-2022 om 05:57)
We hebben het gewoon op zak hoor gefouilleerd wordt er toch niet
… (7-12-2022 om 23:51)
Gemeente Tholen kan beter boeven gaan vangen met de politie, anti krakers stelen en het wordt allemaal goed gekeurd en dan nog overal op zetten van zie je iets verdachtste meld het, gemeente Tholen voert geen donder uit!
Ik maak me zorgen (7-12-2022 om 18:58)
In wat voor een land zijn we beland, een of 10 ofgeleden ging iedereen uit z’n dak,toen er camera’s werden geplaatst op openbare plaatsen en langs de weg, nu al heel gewoon, als er nu al gerageboxen en zelfs kluisjes op school zomaar open gemaakt mogen worden, komen ze over 10 jaar ook je woning controleeren???? Stasi praktijken we gaan als makke lammetjes naar de slachtbank
Ga Boeven Vangen (7-12-2022 om 17:07)
Leerlingen weten nu ook wel dat de politie om de haverklap je kluisje in komt kijken. Vooral rond oud & nieuw. Ga boeven vangen.
Cookie-instellingen beheren