Weerbericht:
Vanmiddag droog en perioden met zon. Vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote kluisjescontroles op middelbare scholen

Toegevoegd: 07-12-2022, 16.59 uur
Er werd onder meer door politie gezocht naar illegaal vuurwerk.
Er werd onder meer door politie gezocht naar illegaal vuurwerk.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

THOLEN - Medewerkers van gemeenten, politie en middelbare scholen hebben woensdagochtend op verschillende middelbare scholen kluisjes van leerlingen gecontroleerd. Tijdens de controles is niets strafbaars gevonden.


Een samengesteld team van agenten, buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s), medewerkers van gemeenten en particuliere speurhondengeleiders doorzocht op verschillende scholen in Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht kluisjes. Daarbij waren ze vooral op zoek naar (illegaal) vuurwerk. Het voornaamste doel van de controle was de veiligheid op scholen vergroten en een signaal af te geven dat het hebben van illegaal vuurwerk niet getolereerd wordt.

Op sommige scholen werden alle kluisjes doorzocht, op andere scholen hielp een speurhond met het aanwijzen van kluisjes die vervolgens door het team werden doorzocht. Daarbij werd ook gekeken of er geen drugs of wapens in de kluisjes lagen. Op geen van de scholengemeenschappen is iets strafbaars aangetroffen. De verschillende partners kijken tevreden terug op de actie.

De politie roept mensen naar aanleiding van de controle op om naar de politie te stappen als zij vermoeden dat ergens (verboden) consumentenvuurwerk wordt verhandeld of getransporteerd. "Tips doorgeven kan via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via de website", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Archaios (9-12-2022 om 15:17)
Complimenten voor de jeugd!
Michel (9-12-2022 om 11:57)
@Jan van de Velde, helemaal eens met jouw reactie, prima verwoord.
Jan van de Velde (8-12-2022 om 18:06)
"Privacy-recht? " "In onze tijd" hadden we geen kluisjes: gewoon een grote hal met kapstokken, en ik kan me niet herinneren dat dat problemen gaf. Ook nauwelijks geknal met vuurwerk behalve eind december, en niet van dat extreme spul waarme je in brandgangen poorten uit hun hengsels kunt blazen. . Ten slotte is dat kluisje helemaal niet "privé" . Zaken die op school niet thuishoren horen ook in dat kluisje niet. Iedereeen heeft het recht zijn fatsoen te houden. Het is juist dat ikke-ikke-ikke gebrul dat al die camera's nodig maakt voordat die ikke-ikkes die een ander niet fatsoenlijk kunnen bejegenen de straat gewoon overnemen. Een kilo respect eisen maar geen gram teruggeven.
Franky (8-12-2022 om 17:02)
10 jaar geleden deed de politie, lees wijkagent met hulp ook al kluisjes controle. Daar werden oa ook messen gevonden en idd ook vuurwerk. Een kluisje op school is geen woning, dus praten over privacy is nonsens. Maar niet janken als je kind zwaar gewond raakt door een cobra, die een maloot in zijn kluisje bewaart op school, puur om stoer te doen. Nee, deze acties zijn prima!
k. (8-12-2022 om 13:29)
Hoe zit het met het privacy recht? in onze tijd moesten ze dit toch niet onaangekondigd doen...
Bram (8-12-2022 om 13:12)
Ik maak me zorgen, over 10 jaar is het niet meer jou woning maar die van hun. Je maakt je terrecht zorgen.
Cookie-instellingen beheren