Weerbericht:
Bewolkt, in het zuidoosten opklaringen. Morgen van tijd tot tijd motregen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Code geel vanwege plaatselijke gladheid

Toegevoegd: 09-12-2022, 07.29 uur
Code geel vanwege plaatselijke gladheid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het hele land moet rekening worden gehouden met plaatselijke gladheid. Daarvoor waarschuwen de meteorologen van het KNMI. Ook voor Zeeland is code geel afgekondigd.


Volgens her KNMI kunnen natte weggedeelten bevriezen waardoor het plaatselijk glad kan zijn. Met name in het noorden en midden van het land is het opletten geblazen. Sinds donderdagavond is overigens op verschillende plaatsen in de provincie al preventief gestrooid.

In verschillende regio’s in het land is overigens ook sprake van dichte mist. Het gaat onder meer om het westen van het Rotterdamse havengebied en de omgeving van Lelystad en Zwolle. Voor Zeeland geldt geen waarschuwing voor mist.

De dichte mist en gladheid verdwijnen in de tweede helft van de ochtend. Code geel geldt voor Zeeland tot 10.00 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
weerman (9-12-2022 om 09:59)
voor zeeland geen dichte mist?.........Kijk eens buiten!!!
Cookie-instellingen beheren