Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Man naar kliniek vanwege in elkaar slaan kennis

Toegevoegd: 09-12-2022, 07.47 uur
Man naar kliniek vanwege in elkaar slaan kennis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 42-jarige F. B. uit Goes, die op 25 april in Goes een kennis volledig in elkaar sloeg, mag aanstaande maandag linea recta naar een kliniek. Dat heeft de rechtbank gisteren besloten.


Die bewuste aprildag ging het niet erg goed met B.: hij verkeerde in een psychose en de man die hij zag aankomen, verdacht hij ervan B.'s nichtjes te hebben misbruikt en pedofiel te zijn. Hij duwde de man op de grond en manifesteerde zich als 'kopschopper'. Als gevolg van de afranseling belandde het slachtoffer in het ziekenhuis. B., die van alles mankeert, werd kort daarna aangehouden.

De rechtbank heeft B. donderdag veroordeeld tot een straf gelijk aan het voorarrest van 231 dagen, zodat hij maandag direct op weg kan. Wel kreeg hij nog 369 dagen voorwaardelijk opgelegd. De officier van justitie had twintig maanden waarvan de helft voorwaardelijk geëist. In zowel de eis als het vonnis is de proeftijd drie jaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren