Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Reddingbootdag KNRM ook dit jaar succesvol

Toegevoegd: 28-04-2007, 19.40 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

NOORDLAND/BURGHSLUIS - De Koninklijke Nederlandse Redding Maat-schappij, de K.N.R.M., heeft zaterdag haar jaarlijkse 'Nationale Reddingboot-dag' gehouden. De dag trok behoorlijk wat bezoekers.

Alle reddingsstations van de K.N.R.M. stonden open voor bezoekers. In Zee-land konden mensen op bezoek gaan bij de stations van Breskens, Cadzand, Noordland, Veere en Westkapelle. De reddingbootdag werd in Westkapelle rond tien uur ingeluid met een daverend kanonsschot uit het wippertoestel.

Mensen konden de stations gedurende de dag van binnen bekijken en ook konden artikelen worden gekocht uit de reddingswinkel. Verder was er op elk station de mogelijkheid om mee te varen met een reddingboot. Op het station in Noordland mochten mensen die ter plekke donateur werden een rondje meevaren met de Harder. Ook werden er tochten verzorgd met de Koopmans-dank.

Op diverse stations waren er ook videofilms te zien. De films hielden met name kinderen aan de buis gekluisterd. Her en der werden er ook demonstra-ties gehouden. Op Noordland was zelfs een reddingshelikopter aanwezig.

Als klap op de vuurpijl werd de dag in Veere afgesloten met een daadwerke-lijke inzet. De reddingboot John Stegers moest een bootje te hulp schieten dat kampte met motorproblemen.

De reddingbootdag wordt jaarlijks georganiseerd om voorlichting te geven en om nieuwe donateurs te winnen. De dag trok dit jaar in totaal zo'n 2.700 bezoekers.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren