Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Veel inzetten KNRM tijdens warm weekeinde

Toegevoegd: 29-04-2007, 19.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De redders van de KNRM-stations in Zeeland zijn dit weekeinde meerdere keren uitgerukt.

Zaterdag werd het station Breskens tijdens de jaarlijkse Nationale Reddingbootdag twee keer opgepiept voor een melding op de Westerschelde. Aan het einde van de middag moest de John Stegers van Veere uitvaren voor een bootje met motorproblemen.

Bruinvis
Zondag werd het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) rond 11.40 uur opgepiept voor een inzet bij de Badhuisweg in Domburg. Ook werden twee ambulances ter plaatse gestuurd. Rond 13.30 uur werd gemeld dat er op het strand van Cadzand een bruinvis was aangespoeld (foto). Voor deze melding werden de redders van het station Cadzand gepiept.

Ook voer een reddingsboot van de strandwacht in Vlissingen uit voor deze melding. Met de boot van Cadzand werd het dier overgebracht naar de reddingspost bij de Boulevard in Vlissingen. Vanaf daar zou het dier overgebracht worden naar het Dolfinarium in Harderwijk. Bij aankomst blies het dier haar laatste adem uit. Het kadaver is overgebracht naar Naturalis.

Tegelijkertijd werden de redders van het KNRM-station Noordland/Burghsluis opgeroepen voor een zwemmer die in problemen zou zijn geraakt. Rond 15.40 uur volgde eenzelfde melding voor de redders van het Zuid-Hollandse station Ouddorp.

Rond 17.40 uur was het weer raak op het Veerse Meer. De reddingsboot John Stegers werd ingezet voor een omgeslagen bootje.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren