Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lijnbus ramt gevel woning Westkapelle door gladheid

Toegevoegd: 15-12-2022, 08.13 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Een lijnbus van Connexxion heeft vanochtend in Westkapelle de gevel van een woning geramd. Dat gebeurde door plaatselijke gladheid. Bij het ongeluk raakte niemand gewond, wel was er flinke schade.


De bus gleed rond 06.35 uur door bij de kruising van de Rookstraat en Nieuwe Dijkstraat. De chauffeuse kreeg de bus niet meer onder controle waarna het gevaarte tegen de gevel van een huis reed. Gelukkig bleef het bij materiële schade en raakte er niemand gewond.

De bus raakte dusdanig beschadigd dat deze niet meer verder kon rijden. De brandweer heeft de schade aan de woning beoordeeld en een afzetting gemaakt. Een aannemer zal de verdere afhandeling van de schade op zich nemen. Medewerkers van de gemeente Veere hebben ter plekke extra zout gestrooid.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
nan (16-12-2022 om 13:03)
vaste routes van bussen moet altijd gestrooid worden, geldt zeker voor dit keerpunt in wkp voor bussen. helaas werd pas gestrooid nádat er een glijpartij gebeurde…
Buschauffeur (15-12-2022 om 22:19)
De bus heeft het huis niet geramd, maar gleed ertegen aan. Pas na deze glijpartij is er gestrooid, terwijl bekend is dat dit een keerlus voor bussen is.
Cookie-instellingen beheren