Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Tieners beroven jongen van dure winterjas

Toegevoegd: 15-12-2022, 10.39 uur
Tieners beroven jongen van dure winterjas
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Twee 14-jarige jongens zijn gisteren in Goes aangehouden omdat ze ervan worden verdacht een dure winterjas te hebben gestolen van een andere 14-jarige.


Het slachtoffer, een jongen uit Wissenkerke, wachtte bij het NS-station in Goes op de bus toen twee jongens naar hem toekwamen en hem bedreigden. “Ze lieten de jongen zijn jas uittrekken en vertelden hem dat, als hij hun de jas niet gaf, ze geweld tegen hem zouden gebruiken”, zo vertelt de politie.

De twee namen de jas mee en gingen er vandoor. De jongen stelde de politie in kennis en deed aangifte. Hij vertelde de politie hoe de jongens eruitzagen. Meerdere politiemensen gingen daarna naar de twee jongens op zoek. Bij de Piet Heinstraat in Goes werden even later twee jongens gespot die aan het signalement voldeden. Eén van de twee werd direct aangehouden, de ander ging er vandoor en rende de de Van De Spiegelstraat in.

De verdachte verborg zich in een tuin. Eén van de zoekende agenten vond de jongen in de tuin, maar de jongen zag opnieuw kans om weg te rennen. Andere agenten wisten de tiener alsnog in te rekenen. De jongen werd, net als de andere verdachte, overbrachten naar een politiecellencomplex.

Beide verdachten, inwoners uit Middelburg en Ossendrecht, werden in verzekering gesteld en hebben de nacht moeten doorbrengen in het cellencomplex. Vandaag nemen agenten hun verklaring op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Xandor (16-12-2022 om 10:59)
En hopelijk nr2 een extra straf voor het wegrennen.
Tuinman (15-12-2022 om 22:37)
Flink straffen en laten betalen. En vooral eens met de ouders praten, hoe zij opvoeden. En vooral eens meer aandacht geven aan hun kind.
Jac (15-12-2022 om 20:17)
Vroeger was echt niet alles beter, maar dingen zoals dit??... We zijn zo ongeveer op een punt beland dat ik de jeugd van geen meter meer snap. Ze zijn blijkbaar gek op messen en steken en ook je jas is blijkbaar niet meer veilig. Vraag me sterk af of "standaard staf" help bij dit soort jonge personen die nu al zo verknipt zijn. Maar misschien ligt het aan mij en moet ik niet te zwaar aan tillen.
Kakker (15-12-2022 om 19:40)
Laat ze die twee jongens lekker de hele kerst en oud en nieuw ziten In torentijd. Misschien ook een goede reactie voor de rest
optimist (15-12-2022 om 18:18)
Wat een stelletje minkukels, dat beloofd wat voor de toekomst. Ben wel eens benieuwd wat hun ouders daar mee doen. Flink aanpakken zulk spul, en niet alleen een gesprekje!
Emergo (15-12-2022 om 15:49)
@B Goeree Geef eens aan wat echt straffen inhoudt, amerikaans voorbeeld ?
Cookie-instellingen beheren