Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Grote brand flatgebouw Vlissingen, GRIP 1 afgekondigd

Toegevoegd: 15-12-2022, 20.03 uur - Update: 31-12-2022, 20.24 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een flatgebouw aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen is vanavond brand uitgebroken. Er is GRIP 1 afgekondigd om de inzet van de hulpdiensten goed te kunnen coördineren.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) werd rond 19.35 uur ontdekt dat brand woedde in de kelder van het gebouw. De brand gaat gepaard met veel rookontwikkeling. Voor de bestrijding van de brand zijn twee tankautospuiten en twee ladderwagens opgeroepen. Er zijn ook meerdere ambulanceteams gewaarschuwd omdat bewoners van de flat rook hebben ingeademd. Om de inzet van de hulpverleners te coördineren is GRIP 1 afgekondigd. 

Volgens de VRZ was de brand rond 20.05 uur onder controle maar is nog wel sprake van hevige rookontwikkeling in de portiekflat. "Er zijn twee redvoertuigen onderweg om mensen van de balkons te halen. Door de rookontwikkeling kunnen de bewoners niet via het trappenportaal het pand verlaten", zo meldt de Veiligheidsregio.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren