Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw veroordeeld voor mishandelen ex-partner

Toegevoegd: 16-12-2022, 01.54 uur
De politie bij de plaats delict 27 december vorig jaar in Terneuzen.
De politie bij de plaats delict 27 december vorig jaar in Terneuzen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 29-jarige M. B. uit Hulst , die werd verdacht van poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, veroordeeld tot een celstraf van zes weken. De rechtbank vindt dat zwaar lichamelijk letsel niet bewezen is, maar wel de 'lichte' variant: mishandeling.


De vrouw kreeg het eind december vorig jaar in Terneuzen aan de stok met haar beschonken (inmiddels) ex-partner. Er ontstond enig duw- en trekwerk en de vrouw pakte een kartelmes dat toevallig op tafel lag. Daarmee zou ze de man in zijn been hebben gestoken. Haar bloedende vriend liep naar buiten en schreeuwde luidkeels dat hij door zijn vriendin was gestoken.

Puntje bij paaltje wist hij eigenlijk niet hoe hij aan de wond was gekomen en wat er allemaal was gebeurd. Misschien was hij gestruikeld over een tafeltje of ergens in de tuin. De medici konden overigens ook geen uitsluitsel geven of het nu een steekwond was of een bestaande wond die was opengesprongen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had voor de poging zwaar lichamelijk letsel een gevangenisstraf van 125 dagen waarvan 30 voorwaardelijk geëist. De rechtbank ging hier zogezegd niet in mee. Minus haar voorarrest komt de vrouw op vrije voeten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (16-12-2022 om 20:58)
Die van mij had ook losse handjes. Zeker als ze gedronken had
Cookie-instellingen beheren