Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Bewoners acht huizen Vlissingen sliepen elders

Toegevoegd: 16-12-2022, 08.10 uur
De rookontwikkeling werd veroorzaakt door brandende autobanden.
De rookontwikkeling werd veroorzaakt door brandende autobanden.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De brand in het flagtgebouw aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen heeft ervoor gezorgd dat de bewoners van acht woningen vannacht niet terugkonden naar huis. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bekendgemaakt.


Vanuit de portiekflat werd rond 19.35 uur melding gemaakt van forse rookontwikkeling. De rook bleek afkomstig te zijn van een brand in de kelder. De brandweer schaalde op naar grote brand en had de brand rond 20.05 uur onder controle. Vanwege de forse rookontwikkeling stond echter niet alleen de kelder vol rook, ook in het portiek hing veel rook. Omdat de bewoners niet via het trappenhuis naar beneden konden, werden ladderwagens ingezet om de bewoners te evacuëren. Meerdere personen werden behandeld door de ambulancedienst.

Ook nadat de brand was geblust en de rook was weggeblazen, konden nog niet alle bewoners terug naar huis. Volgens de Veiligheidsregio waren de acht huizen in het linkerportiek niet bewoonbaar gedurende de nacht. Het rechter portiek (ook acht woningen) bleek wel bewoonbaar te zijn. Voor de bewoners die niet terug konden, is opvang georganiseerd als zij hier niet zelf in konden voorzien. Gemeente Vlissingen heeft deze opvang vezorgd in overleg met woningbouwvereniging L'Escaut en Stichting Salvage.

Bij de brand waren volgens de VRZ overigens autobanden betrokken die waren opgeslagen in de kelder. "Deze hebben de hevige rookontwikkeling in de flat veroorzaakt", aldus een woordvoerder. Vandaag wordt door de politie en de brandweer gezamenlijk onderzoek verricht naar de oorzaak van de brand.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren