Weerbericht:
Overwegend zonnig en droog, morgen enkele graden koeler
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanhoudende gladheid: code geel verlengd

Toegevoegd: 16-12-2022, 13.28 uur
Vannacht was op veel plaatsen sprake van ijzel, zoals hier in Middelburg.
Vannacht was op veel plaatsen sprake van ijzel, zoals hier in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het blijft voorlopig op veel plekken nog glad of wordt dat later vandaag weer. Daarom heeft het KNMI haar weerswaarschuwing verlengd en blijft code geel ook voor Zeeland nog tot zeker morgenochtend van kracht.


Volgens de meteorologen van het KNMI is het, met uitzondering van de Waddeneilanden, in het hele land plaatselijk verraderlijk glad door bevriezing van natte weggedeelten. In de oostelijk helft van het land kan het daarnaast ook plaatselijk glad worden door (lichte) sneeuwval. In Zeeland moet tot zeker zaterdag 06.00 uur rekening worden gehouden met gladheid. Tot dat moment geldt code geel.

De afgelopen dagen kondigde het KNMI al meermaals code geel af vanwege (de kans op) gladheid. Gisteren werd zelfs code oranje gegeven. Op diverse plaatsen in de provincie ging het ook daadwerkelijk mis. De gladheid heeft bovendien mogelijk zelfs een leven geëist. In Kapelle werd een overleden vrouw gevonden in een te water geraakte auto. De politie zegt dat de vrouw vermoedelijk door gladheid van de weg raakte.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (17-12-2022 om 10:48)
@Zeeuw Over wie hyebt u het, wat zijn geluks profiteurs ? de winnaars van de staatsloterij of zoiets?
zeeuw (16-12-2022 om 19:58)
ze moeten de geluks profiteurs aan het werk zetten m met hun uitkering zout en zand laten stooien daar worden ze voor betaald
Cookie-instellingen beheren