Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Gladheid: Grote drukte in zorg, VRZ: 'Blijf thuis'

Toegevoegd: 16-12-2022, 17.32 uur
Gladheid: Grote drukte in zorg, VRZ: 'Blijf thuis'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De gladheid heeft geleid tot grote druk op de zorg. Hierom verzoekt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om thuis te blijven en alleen weg te gaan als het moet. Er wordt begrip gevraagd voor de druk in het ziekenhuis. Ook wordt met klem verzocht het ziekenhuis en de ambulancedienst alleen te belasten in dringende gevallen.


De ambulancedienst heeft het volgens de Veiligheidsregio extra druk door de vele meldingen voor ongevallen door gladheid. "Zowel de meldkamer ambulancezorg, als de ambulancedienst, als de spoedeisende hulp zijn opgeschaald en hebben extra personeel ingeschakeld. Vandaag, vrijdag zijn extra ambulances met personeel ingezet, extra centralisten en ziekenhuispersoneel", zo vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Volgens de VRZ zit de wachtkamer in het Adrz vol patiënten. "Patiënten uit Noord- en Midden-Zeeland worden daarom ook naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht om de druk in het Adrz niet nóg hoger te maken. Er wordt hard gewerkt door alle hulp- en zorgverleners om iedereen zo goed mogelijk te helpen", aldus de woordvoerder.

Ook vannacht daalt de temperatuur en blijft het KNMI waarschuwen voor gladheid. Daarom is tot zaterdagmiddag code geel van kracht. "Wees alert en voorzicht, ga niet onnodig de weg op tijdens gladheid. Blijf thuis als je niet weg moet. Het is en blijft echt heel erg glad dus neem geen risico's", zo zegt de VRZ.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roos (17-12-2022 om 17:25)
Blijf thuis???....... Wij als belastingbetalers,willen heel vriendelijk maar zeer dringend een verzoek indienen.....GA STROOIEN EN BLIJF STROOIEN.........zolang het nodig is!! Scheelt heel veel ongelukken en schade!!
Hans (17-12-2022 om 12:03)
Het zou wel eens prettig zijn dat na de hoofdwegen ook de stoepen eens gestrooid worden. Scheelt een hoop valpartijen. Niet zo gek dat de EHBO vol zit.
Loes (16-12-2022 om 17:36)
Behalve naar het werk...ik bespaar me ziekenkosten voor de kachel.
Cookie-instellingen beheren