Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 207 km

Vogelnest zorgt voor schoorsteenbrand Zaamslag

Toegevoegd: 17-12-2022, 13.58 uur
In de schoorsteen bleek een brandend vogelnest te zitten.
In de schoorsteen bleek een brandend vogelnest te zitten.
© Foto: Brandweer Axel
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - Bij een woning aan de Rozemarijnstraat in Zaamslag heeft zaterdagochtend brand gewoed in de schoorsteen. De brandweer heeft de brand geblust.


De brand bij de hoekwoning werd rond 08.55 uur ontdekt. Hierop werd de brandweer van Zaamslag opgeroepen om te blussen maar deze kon niet uitrukken. Daarom werd de blusploeg van de post Axel opgeroepen. Deze bleek wel inzetbaar en samen met de bemanning van de hoogwerker uit Terneuzen heeft de brandweer de brand bestreden.

Volgens de brandweer was sprake van een brandend vogelnest.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (17-12-2022 om 15:14)
Je kunt maar beter een gekko op de schoorsteen plaatsen, de kauwtjes (beschermde vogels) gaan maar wat graag hun nesten er in maken. Trekt je schoorsteen niet goed (slechte verbranding, oranje vlammen) dan is de kans groot dat het een vogelnest is. Sterkte hoop dat het meevalt.
Cookie-instellingen beheren