Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Meerdere ongevallen als gevolg van gladheid

Toegevoegd: 18-12-2022, 19.29 uur - Update: 18-12-2022, 22.19 uur
Meerdere ongevallen als gevolg van gladheid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Als gevolg van de ijzel zijn zondagavond al verschillende ongelukken gemeld. Veruit de meeste ongevallen zouden gebeurd zijn op de A58. De politie vraagt alleen op pad te gaan als je echt niet anders kan.


Sinds 18.30 uur zijn op de A58 zeker zeven meldingen gedaan van ongevallen ter hoogte van Arnemuiden, Goes, 's-Heer Arendskerke, Heinkenszand, Krabbendijke, Middelburg en Oost-souburg. Bij knooppunt De Poel in Goes raakte een personenauto beschadigd. De bestuurder en de bijrijder bleven ongedeerd, zo heeft de politie laten weten.

Bij Vrouwenpolder ging het mis op de N57. Ook in Zeeuws-Vlaanderen is het glad. Daar zou onder meer op de N62 bij Axel en op de N61 bij IJzendijke een ongeval gebeurd zijn. Op de N61 bij Hoek gleed een personenauto van de weg. Het voertuig belandde in een sloot. Ook op de N62 tussen 's-Heerenhoek en Nieuwdorp zijn drie ongevallen gemeld. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de ongelukken.

Volgens de Walcherse politie is het beter om binnen te blijven als mensen niet noodzakelijk de weg op moeten. De wijkagenten van Goes laten via social media weten dat het op veel wegen spekglad is en daardoor levensgevaarlijke situaties ontstaan. De agenten zeggen zich er ook over te verbazen hoeveel mensen nog onderweg zijn en hoe hard zij rijden. "Mensen, blijf alsjeblieft thuis", zo luidt de oproep van de wijkagenten.

Het KNMI heeft vanwege de gladheid voor vanavond code oranje afgegeven. De waarschuwing geldt zeker tot 21.00 uur vanavond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Prijskaartje (19-12-2022 om 16:06)
Wordt tijd, dat, als je zij zulk weer een ongeluk heb, alle kosten zelf draagt en niet de verzekering (Lakshadweep) en de maatschappij (politie en brandweer. Je belt gewoon naar je werkgever, ik kan niet komen of je investeert in winterbanden voor die enkelekeren per jaar.
Jimmy Hendriks (19-12-2022 om 09:07)
@Kees ik moest vanwege werk naar Rotterdam en later weer terug, heb niemand kunnen spotten die als een idioot reed. Zelfs op rechte stukken gleed ik soms weg, met 60 waar je 100 mocht. Dus niet gelijk lopen oordelen over degenen die in de berm stonden. Soms kan het verschil zelfs zitten in winter-, zomer- of verouderde banden.
Zoutelandenaar (18-12-2022 om 20:40)
Er Zijn ook nog mensen die moeten werken
Kees (18-12-2022 om 19:50)
Er word nog veel te hard gereden en dan ben jij voorzichtig en een gek veroorzaakt een ongeval. Zorg voor voldoende afstand want remmen glij je ook door. Ze vinden zich zeker niet stoer en goede bestuurder een goede bestuurder past zich aan en is voorzichtig een simpele kan een gaspedaal intrappen. Rijden is een kunst.
Cookie-instellingen beheren