Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Veiligheidsregio: Meldkamer overbelast vanwege gladheid

Toegevoegd: 18-12-2022, 21.10 uur
Veiligheidsregio: Meldkamer overbelast vanwege gladheid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De meldkamers van de hulpdiensten hebben hun handen vol aan meldingen die te maken hebben met gladheid. Dat melden de politie en de veiligheidsregio. Zij roepen om alleen in noodgevallen de hulpdiensten te bellen.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) komen op de meldkamer in Bergen op Zoom veel meldingen binnen. Ook bellen er veel mensen die willen doorgeven dat het ergens erg glad is. De veiligheidsregio roept om alleen te bellen bij noodgevallen en thuis of op kantoor te blijven en de gladheid af te wachten. De politie zegt dat haar meldkamer ook overloopt. Er zouden al tientallen meldingen zijn binnengekomen in de regio's Zeeland en West-Brabant. "Blijf thuis en ga alleen bij dringende noodzaak de weg op", zo adviseert de politie.

Vanwege de gladheid heeft het KNMI code oranje afgegeven. Voor Zeeland geldt code oranje vooralsnog tot 23.00 uur. Aan het einde van de avond en gedurende de nacht loopt de temperatuur weer op waardoor de (kans op) gladheid afneemt/verdwijnt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren