Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Auto glijdt van de N61 bij Hoek, geen letsel

Toegevoegd: 18-12-2022, 21.35 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Als gevolg van de gladheid is zondagavond een personenauto in een sloot langs de Hoofdweg (N61) bij Hoek terecht gekomen. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.


Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 20.35 uur op de tussen de Westerscheldetunnelweg (N62) en Hoek. De man verloor hier op de rijbaan richting Oostburg de controle over zijn voertuig en belandde vervolgens in een sloot. De bestuurder raakte niet gewond maar zijn auto moest wel worden getakeld. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto rond 21.15 uur uit de sloot gehaald. Vanwege het ongeluk was een deel van de N61 tijdelijk afgesloten.

Vanwege de gladheid heeft het KNMI code oranje afgegeven. Rijkswaterstaat en de politie hebben opgeroepen niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is de meldkamer in Bergen op Zoom door de vele meldingen overbelast. "Bel alleen in noodgevallen. Doorgeven dat het glad is, is niet nodig", zo zegt de VRZ. "Blijf thuis op kantoor en wacht de gladheid af", zo luidt het advies van de Veiligheidsregio.

Voor Zeeland geldt code oranje vooralsnog tot 23.00 uur. Aan het einde van de avond en gedurende de nacht loopt de temperatuur weer op waardoor de (kans op) gladheid afneemt/verdwijnt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Edjetee (19-12-2022 om 17:09)
Zijn punt is dat zulke BMW's vaak achterwiel aangedreven zijn en daardoor met wat ijzel of gladheid, ineens achterstevoren kunnen staan of een sloot in glijden.....
Edjetee (19-12-2022 om 08:14)
@Marcus: wat is nu eigenlijk je punt? Er zijn wel meer auto’s met achterwielaandrijving. Ik heb ook auto’s met voorwiel of vierwielaandrijving van de weg zien glijden.
Marcus Aurelius (18-12-2022 om 21:55)
BMW heeft achter wiel aandrijving kleinste beetje ijzel en je slipt alle kanten op.
Cookie-instellingen beheren