Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 157 km

Weer ongeval met letsel op kruising Middelburg

Toegevoegd: 21-12-2022, 16.19 uur
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Bij de Koudekerkseweg in Middelburg is woensdagmiddag een fietsster gewond geraakt bij een botsing met een auto. Op dezelfde kruising vond gisteren ook al een ongeval met letsel plaats.


Tijdens het afslaan bij de kruising met de de J. van Sprengerlaan zag de automobilist rond 15.20 uur slachtoffer over het hoofd. De fietsster kwam door de aanrijding ten val. De ambulancedienst kwam met verpleegkundig specialist ter plaatse. De ambulanceverpleegkundige heeft zich over het slachtoffer ontfermd.

De fietsster hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De vrouw werd samen met haar fiets door de politie thuisgebracht. De automobilist kon na het afleggen van een verklaring zijn weg vervolgen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pietje (22-12-2022 om 19:48)
als fietser zijnde , mag je wel een beetje laten weten wat je gaat doen......en niet als een ooff andere sukkel , je eigen voor een groot gevaar gooien, want ......
De waal (22-12-2022 om 18:59)
Vanaf het begin dat de rotonde daar geplaatst is, is het opletten geblazen als automobilist en fietser. Mijn moeder woont in Rittenburg en kom hier bijna dagelijks. Het is zeer onoverzichtelijk. Ik hoop dat er snel wat aan gedaan wordt om de veiligheid te verbeteren.
Fietsen en automobilist (22-12-2022 om 12:45)
Het hele stuk vanaf exact dit punt tot aan Cafetaria Lammers is levensgevaarlijk (geworden) voor fietsers. Komend vanuit Koudekerke begint het met de rotonde waar je je als automobilist snel laat verrassen door fietsers van beide kanten. Dan moeten de fietsers zich op de weg "van de auto's" voegen (en maar hopen dat ze ruimte krijgen). Fietsers zijn vervolgens het slachtoffer van het gedrang bij de wegversmallingen. Voeg hier aan toe weinig licht en regen (dus weinig zicht) en de ingredienten voor een heel naar recept liggen klaar. De hele straat moet (weer) anders worden ingericht; dit kan zo niet. Zelf rijd (auto) en fiets ik dat stuk regelmatig. Ik kies ervoor om over de stoep te fietsen.
Martin de Neef (22-12-2022 om 08:41)
Nu lees ik hier reacties dat het bushokje het zicht ontneemt. Echter, bij beide aanrijdingen (waar dit bericht over gaat en van de dag ervoor) betrof het een aangereden fietser die vóór het bushokje langs fietst. Heeft het bushokje dus niets mee te maken.
Roland (22-12-2022 om 08:03)
De nieuwe situatie is er helaas niet beter op geworden. Al rijd je stapvoets over de rotonde, het is erg onoverzichtelijk. Slecht verlicht, fietsers die van beide kanten kunnen komen. En daarbij is het snelheidsverschil tussen "langzaam" verkeer en auto's ook totaal verdwenen, wat best wel even wennen is voor beide. Helaas heeft dit in een korte periode al tot diverse incidenten geleid, waarbij het maar de vraag is of de betrokkenen hier iets aan hadden kunnen doen.. Hopelijk is een oplossing snel geboden door bijvoorbeeld betere verlichting naar en op de rotonde te plaatsen.
Bewoner Rittenburg (21-12-2022 om 22:45)
Iedereen heeft haast, snelle e bikes en scooters dat is het probleem. Maar ook de verlichting die af en toe niet werkt en het bushokje met de beslagen ruiten.
Cookie-instellingen beheren