Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie arrestaties tijdens uitgaansnacht Middelburg

Toegevoegd: 24-12-2022, 11.13 uur - Update: 24-12-2022, 11.37 uur
Het aangetroffen mes is in beslag genomen.
Het aangetroffen mes is in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg heeft de politie vannacht in het horecagebied drie mannen aangehouden. Eén van hen had een mes bij zich. Dit is in beslag genomen.


Een 54-jarige Middelburger werd kort voor middernacht aangehouden nadat hij portiers en gasten van een café had uitgescholden en lastig had gevallen. Agenten wilden met de man in gesprek gaan, maar hij bleek niet voor rede vatbaar. Nadat hij ook de agenten had uitgescholden en vervolgens weigerde te vertrekken, werd hij aangehouden.

De andere twee arrestaties volgden rond 01.00 uur. Bij een controle door beveiligers van een kroeg in het centrum bleek een 20-jarige man uit ’s-Heer Arendskerke een mes bij zich te hebben. De politie werd gewaarschuwd en de jongeman werd ingerekend. Sinds deze week is het verbod in de Middelburgse Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangescherpt voor het al dan niet bij je mogen hebben van voorwerpen die als steekwapen kunnen worden gebruikt. Messen waren deels al verboden, maar het verbod geldt nu ook voor bijvoorbeeld zakmessen en schroevendraaiers. Volgens de politie is de man uit 's-Heer Arendskerke die is aangehouden op basis van de gewijzigde APV.

De arrestatie van de man met het mes resulteerde ook in een tweede aanhouding. Een 20-jarige Middelburger bemoeide zich namelijk met het werk van de politie. De man werd meermaals gewaarschuwd maar weigerde weg te gaan. “Hij bleef telkens terugkomen en belemmerde hiermee het werk van de agenten. Op een gegeven moment was het waarschuwen echt voorbij en werd ook deze Middelburger aangehouden”, aldus de politie.

Alle drie de mannen hebben de nacht doorgebracht in een politiecellencomplex. Ze worden vandaag gehoord. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (25-12-2022 om 12:02)
Het moet zijn, net als vroeger in belgie. Daar mepte de politie er eerst op los en daarna even praten. Dat geeft wel een grotere indruk dan nu. Nu wordt de politie aangeklaagd als ze maar iets verkeerd doen, hoe gek kan het zijn.
Kees (24-12-2022 om 16:22)
Lekker tot na nieuwjaarsdag in de cel laten zitten. Kunnen ze lekker op zichzelf schelden, genieten van een 3-gangen bajeskerstmenu en vanachter de tralies zichzelf plechtig beloven zichzelf nieuwjaar te wensen. Hopen dat de betere voornemens hebben dan het verrot schelden van agenten en burgers! Lompe figuren.
willoem (24-12-2022 om 14:31)
het beroerde is dat agenten zich aan de wet moeten houden waar dat tuig zich niets van aantrekt. waarschuwen en nog eens waarschuwen. helpt voor geen meter--meteen de lange lat er over halen. respect voor politie en hulpverleners moet je er in rammen. want waarschuwen? ze lachen je uit.
Michelle (24-12-2022 om 11:59)
Je moet als politie engelengeduld hebben. Je zou ze de nek omdraaien!
Cookie-instellingen beheren