Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (14) gepakt met zwaar vuurwerk

Toegevoegd: 24-12-2022, 19.36 uur
Jongen (14) gepakt met zwaar vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Tijdens een gerichte controle heeft de politie vrijdagavond in Kapelle een 14-jarige jongen staande gehouden na het afsteken van zwaar vuurwerk. Een andere jongen kon ontkomen.


Aspiranten van de politie gingen zowel opvallend als onopvallend op pad in de Oosterschelderegio om in te grijpen bij het afsteken van (illegaal) vuurwerk. In Kapelle zagen de agenten twee jongens vuurwerk afsteken in de C.D. Vereekestraat. “De jongens gooiden hun vuurwerk in een openbare afvalbak met een grote klap als gevolg”, zo meldt de politie.

De agenten wisten één van de jongens staande te houden. Het bleek te gaan om een 14-jarige jongen. Hij bleek volgens de politie in het bezit te zijn van zwaar vuurwerk. Het ging om professioneel vuurwerk uit de categorie F4 wat niet is toegestaan voor particulier bezit en gebruik. De jongen is overgedragen aan zijn ouders en de officier van justitie zal beslissen over de verdere afhandeling: een proces-verbaal of een Halt-straf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (25-12-2022 om 11:56)
Tja, en thuis krijgt dat joch op zijn donder, dat hij zo stom is om zich te laten pakken door de politie. En politie: Goed gedaan, weer even een gevaar minder op straat.
bram goeree (25-12-2022 om 11:14)
met de jaarwisseling 24 uur vast zetten want ondanks dat deze idioot 14 jaar is wist hij best wat hij aan het doen was
een gast (25-12-2022 om 09:42)
Opsluiten tot half januari,dan heb je de garantie dat hij geen vuur werk afsteekt tijdens de jaarwisseling . Want op deze manier door hem bij zijn ouders te brengen zal het niet werken .Misschien licht er van dat vuurwerk nog wel wat op zijn slaapkamer, kan hij gewoon weer verder als de politie weg is.
Loes (25-12-2022 om 08:35)
14 jaar....ben blij dat de politie met zulke zaken bezig houdt. Zulke bommen horen niet in een woonwijk. Jong en oud beide kunnen er niet verantwoordelijk mee omgaan. Zoiets gooi je niet in een woonwijk.
zeeuw (24-12-2022 om 20:55)
lekkere opvoeding heeft die gehad hopend dat die een vinger verspeeld
Cookie-instellingen beheren