Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

AT houdt twee verdachten aan in Biervliet

Toegevoegd: 25-12-2022, 12.40 uur
Door: Roland de Jong

BIERVLIET - Een arrestatieteam (AT) heeft vanochtend in Biervliet met succes twee verdachten aan kunnen houden. De woning waarin de twee zich bevonden werd urenlang omsingeld. Ook hing lange tijd een politiehelikopter in de lucht.


Volgens een politiewoordvoerder kwam de politie rond 08.30 uur in actie nadat was gemeld dat een man met een lang wapen over straat had gelopen. De politie kreeg een woning aan de Gentsestraat in beeld en riep een arrestatieteam op om op een veilige manier over te kunnen gaan tot aanhouding. Rond 09.45 uur arriveerde ook een politiehelikopter. Deze cirkelde bijna twee uur lang rond het dorp.

Tegen 10.45 uur wist het arrestatieteam, dat onder meer schilden en een hond meenam, twee verdachten aan te houden in de woning aan de Gentsestraat. In het huis vond de politie een lang wapen. Dit is in beslag genomen. De verdachten zijn afgevoerd en zijn ingesloten voor nader onderzoek. Tijdens de inzet van het arrestatieteam stond een ambulanceteam stand-by maar dit hoefde gelukkig niet in actie te komen.

Vanwege het incident was de omgeving van de Gentsestraat lange tijd afgezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ik (26-12-2022 om 12:24)
En wat blijkt nu....het was een buks....goeie beoordeling man
BVLT (26-12-2022 om 10:48)
Zo zie je maar, dat er in de kleine kernen ook personen wonen die de boel op stelten kunnen zetten. Het is ook fijn om te weten , dat er op een behoorlijke korte tijd een Eenheid terplekke is om alles onder controle te krijgen/houden.
Triest (25-12-2022 om 22:32)
Dit waren zeker geen Geuzen!! , maar wel bekende. Een beetje jammer dat ze hier Eerste Kerstdag voor moeten komen. In het slechtste geval lopen ze hier volgende week weer rond, zou niet de eerste keer zijn???
Mario (25-12-2022 om 20:41)
Ik vind de term lang wapen wel bijzonder. een bezemsteel is dat dus ook , maar een jachtgeweer idem, net als een zwaard. al met al fijn dat er op gehandeld is.
@Ik (25-12-2022 om 18:47)
Want? U bent rechter en tevens hoofd van het NFI? Aan de hand van een krantenartikel weet u dat het om een echt wapen gaat, niet een luchtdrukgeweer ofzo? Laten we de feiten gewoon afwachten zoals het hoort ipv iets roepen wat totaal niet onderbouwd is.
Ik (25-12-2022 om 15:00)
Laat ze maar heel lang vastzitten, goed gedaan. Hopen dat het nu met kerst rustig blijft,dan hebben jullie ook een fijne kerst.
Cookie-instellingen beheren