Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Ruim 300 blaastesten afgenomen, één overtreder

Toegevoegd: 26-12-2022, 09.43 uur
Ruim 300 blaastesten afgenomen, één overtreder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - De politie heeft zaterdag iemand betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De afgelopen dagen werd vanwege de kerst extra gecontroleerd. Alleen al op Walcheren werden meer dan 300 blaastesten afgenomen, maar vrijwel iedereen bleek zich dus goed aan de regels te houden.


Een 29-jarige man uit de gemeente Borssele werd zaterdag rond 17.15 uur aan de kant gezet bij de Langendam (N288) in Zoutelande. Een blaastest op straat gaf een indicatie voor alcohol en daarom werd op het bureau een ademanalyse gedaan. De verdachte blies hier een waarde van 380 Ug/l. “Veel meer dan toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod en werd daarna weer vrijgelaten”, aldus de politie.

De politie nam verspreid over controles in Middelburg, Serooskerke, Vlissingen en Zoutelande in totaal 308 blaastesten af. Eerder deze week had de Walcherse politie overigens al gewaarschuwd dat extra gecontroleerd zou worden. Naar aanloop van het nieuwe jaar zullen bovendien nog meer controles plaatsvinden, zo waarschuwt de politie. “Zorg ervoor dat u nuchter de weg opgaat of zorg voor een BOB”, zo luidt het advies.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boogaard (26-12-2022 om 15:19)
Eerste kerst gewerkt heb geen 1 alcohol controle gezijn
Johan (26-12-2022 om 13:09)
Eén overtreder gevonden bij 308 controles. Ik kan niet anders concluderen dan dat automobilisten momenteel zo goed als allemaal zonder drank de weg op gaan. Mijn complimenten!
Cookie-instellingen beheren