Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangehouden man Biervliet had luchtbuks in huis

Toegevoegd: 26-12-2022, 11.28 uur
De man zou met een luchtbuks op straat hebben gelopen.
De man zou met een luchtbuks op straat hebben gelopen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Reinoud Hiemstra

BIERVLIET - De verdachte die gisteren in Biervliet door een arrestatieteam werd ingerekend omdat hij met een wapen over straat zou hebben gelopen, verkeerde onder invloed van alcohol en was in het bezit van een luchtbuks. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Bij de meldkamer van de politie kwamen in de ochtend meerdere meldingen binnen dat er een man met een vuurwapen op straat zou lopen. Er werd daarbij gesproken over een lang wapen. Ook zou de man dreigende taal hebben geuit. Vanwege de melding werd er een arrestatieteam opgeroepen en kwamen er meerdere eenheden van de politie ter plaatse. Bewoners werd geadviseerd binnen te blijven.

Uiteindelijk wist de politie de man op te sporen in een woning aan de Gentsestraat. De 35-jarige inwoner van Biervliet werd tegen 10.45 uur door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aangehouden. In de woning bleek nog een 26-jarige man te verblijven. Hij werd aangehouden omdat hij drugs op zak had.

De man die was gezien met het wapen, was volgens de politie onder invloed van alcohol en maakte een verwarde indruk. Op het bureau blies hij een waarde van 1.080 ug/l. De man had dus flink wat alcohol op. "Hij verklaarde zelf ook dat hij gedronken had", zo meldt de politie. In de woning werd nadien een luchtbuks gevonden, vermoedelijk het wapen waar de man mee over straat had gelopen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
optimist (26-12-2022 om 16:07)
@Willem, goed lezen!! Er staat nergens dat hij de buks heeft gebruikt. En een luchtbuks is gewoon vrij door iedereen te kopen, je wordt alleen geregistreerd.
Willem (26-12-2022 om 14:17)
Eerst stond er jachtgeweer nu is het een luchtbuks. Maakt niet uit waar je mee loopt te zwaaien. In zo'n geval gewoon beboeten volgens de Wet Wapens en Munitie vanwege het misbruik. Dan zal deze dronkelap zich voortaan wel bedenken. En geloof me, de maximale straf daarop is niet mis, mocht hij echt in het bezit zijn geweest van een vuurwapen had hij dit net zo goed gebruikt.
Michel (26-12-2022 om 13:12)
@Koos P, een reactie geven achteraf is heel gemakkelijk. Politie wist ook niet van te voren, dat het een windbuks was.
Koos P. (26-12-2022 om 11:59)
Een hoop toeters en bellen voor een luchtbuksje
Michel (26-12-2022 om 11:40)
Gewoon vast laten zitten tot hij zijn verstand terug krijgt.
Cookie-instellingen beheren