Weerbericht:
Bewolkt en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 141 km

Uitslaande woningbrand Ondernemersweg Tholen

Toegevoegd: 27-12-2022, 23.07 uur
Door: Eugène Harthoorn

THOLEN - Bij een woning aan de Ondernemersweg in Tholen heeft dinsdagavond een forse schoorsteenbrand gewoed. De brandweer schaalde op naar een middelbrand.


De brand werd omstreeks 22.45 uur opgemerkt en gemeld bij de alarmcentrale. Direct werden er meerdere brandweereenheden ter plaatse gestuurd. Omdat er sprake was van een uitslaande brand vanuit het dak heeft de brandweer omstreeks 22.55 uur opgeschaald naar een middelbrand. De brandweer kwam ter plaatse met een hoogwerker en een tankautospuit.

De brandweerlieden hadden omstreeks 23.10 uur de vlammen onder controle en zetten zich in om de brandhaarden achter de boegboorden te blussen. Omstreeks 23.25 uur gaf de bevelvoerder aan dat de brand onder controle was. Het dak moest gedeeltelijk gesloopt worden voor bluswerkzaamheden. De brand is in een kachel ontstaan en heeft zich onder het dak verspreid. 

Om 00.00 uur werd door de officier van dienst 'brand meester' gemeld. "Wel waren de brandweerlieden nog bezig met sloopwerkzaamheden", aldus de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Stichting Salvage is onderweg om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade. 


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren