Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Huurwoning Zierikzee voor drie maanden gesloten na drugsvondst

Toegevoegd: 29-12-2022, 11.46 uur
Huurwoning Zierikzee voor drie maanden gesloten na drugsvondst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn


ZIERIKZEE – Burgemeester Van der Hoek heeft vandaag in Zierikzee een woning gesloten nadat er middelen voor drugshandel werden aangetroffen. De woning blijft voor drie maanden gesloten.

De woning staat aan de Zijpestraat in Zierikzee. Bij een onderzoek van de politie werden er afgelopen jaar in de woning middelen aangetroffen die erop duiden dat er sprake was van drugshandel. Hierop heeft de burgemeester besloten de woning voor een periode van drie maanden te sluiten op grond van de wet van Damocles.

De aanwezigheid van handelshoeveelheden drugs in een woonwijk vormt een gevaar voor de openbare orde. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden door de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om deze situatie te beëindigen is besloten de woning te sluiten. Daarnaast is sluiting van de woning ook bedoeld als krachtig signaal dat dergelijk gebruik van een woning op Schouwen-Duiveland niet getolereerd wordt en vergaande consequenties voor de huisvesting van betrokkenen kan hebben, zo meldt de gemeente.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yarno (30-12-2022 om 16:39)
Ipv een woning (en de wachtenden/zoekenden) straffen de criminelen straffen. Hebben ze daar al aan gedacht bij de gemeentes? Alsof criminelen zich schuldig voelen. En dat voor wat zakjes gruis, een weegschaal. Alsof ze het truukje niet net zo goed elders opnieuw uithalen. Absurd beleid. Trouwens deze problemen zijn regelrecht een gevolg van het even absurde gedoogdbeleid en gebrek aan legaliteit van onze lieve goede overheid.
Michel (30-12-2022 om 11:45)
@Ik, zo is dat. Zulke aso´s flink en keihard aanpakken.
Ik (30-12-2022 om 07:59)
De woning aan een gezin geven, die er al lang op wacht. En die drugs lui op straat laten, die zijn geen woning waard. Bij mij in de buurt woont er ook 1, overdag slapen ze en s'nachts houden ze de buurt wakker. Schop onder de kont en gaan werken, dat moeten ze gaan verplichten.
exportzeeuw (30-12-2022 om 07:29)
van welke middelen was er sprake? verpakkingen? weegschaal? als dat zo is, dan hebben ze geen poot om op te staan.
Cookie-instellingen beheren