Weerbericht:
Bewolkt, in het noorden en oosten ook zon. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 134 km

Middelbrand woning Vlasmarkt Middelburg

Toegevoegd: 01-01-2023, 05.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In een pand aan de Vlasmarkt in Middelburg heeft vannacht brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Er raakte niemand gewond.


De brand woedde in een huis nabij de kruising met de Simpelhuisstraat en werd rond 04.50 uur ontdekt. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedde de brand in de kelder van het pand. "De bewoner werd gewekt door rookmelders, waardoor de brand snel is ontdekt. Deze brand toonde eens te meer het belang van een goed functionerende rookmelder aan", aldus de Veiligheidsregio.

Twee blusvoertuigen en een ladderwagen kwamen met spoed ter plekke. De ladderwagen is uiteindelijk niet ingezet. Nadat de brand was geblust, heeft de brandweer het pand geventileerd. Rond 05.05 uur kon de officier van dienst het sein 'brand meester' geven. Ten tijde van de brand was er nog behoorlijk wat uitgaanspubliek op de been op de Vlasmarkt. Politieagenten moesten meermaals ingrijpen toen horecabezoekers onder de afzetlinten door wilden kruipen.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren