Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Rollator gevonden, brandweer zoekt in sloot Arnemuiden

Toegevoegd: 02-01-2023, 10.20 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Brandweerduikers hebben vanochtend een sloot bij de Hengst in Arnemuiden afgezocht. Dit nadat in de sloot een rollator was gevonden. De zoektocht leverde niets op; in de sloot bleek geen slachtoffer te liggen. Omdat het vermoeden bestaat dat de rollator expres in het water is gegooid, doet de politie nader onderzoek, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


Bij de hulpdiensten werd rond 09.30 uur gemeld dat in de sloot een rollator lag en dat onduidelijk was of er ook een persoon te water was geraakt. Om deze reden werden onder meer twee duikteams opgeroepen. Even voor 10.00 uur begonnen zes duikers met het afzoeken van de sloot. In de tussentijd was een ambulanceteam stand-by gezet en hadden hulpverleners vanaf de kant de sloot al zoveel als mogelijk afgezocht.

Nadat de brandweerduikers de sloot volledig hadden afgezocht, kon worden geconstateerd dat er niemand in het water lag. Rond 10.15 uur werd de zoekactie beëindigd. De politie doet nader onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen rollator. "Het sterke vermoeden bestaat dat de rollator door jeugd in het water is gegooid. Omdat het bij de melding onduidelijk was of er zich ook een persoon in het water bevond, is de inzet van de hulpdiensten fors geweest. Politie doet onderzoek naar de actie van de jeugd, mede omdat het een nodeloze inzet van de hulpdiensten heeft veroorzaakt", zo meldt de Veiligheidsregio.

De rollator is bij gemeente Middelburg afgegeven. ZIj zullen de rollator bij zich houden tot de rechtmatige eigenaar zich meldt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (2-1-2023 om 11:31)
Wanneer dit echt door de jeugd is gedaan hoop ik dat ze snel worden gepakt. En de kosten zijn natuurlijk voor rekening van die gasten!
Cookie-instellingen beheren