Weerbericht:
Bewolkt en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 215 km

Twee auto's in een sloot N652 Scharendijke

Toegevoegd: 02-01-2023, 17.35 uur - Update: 02-01-2023, 18.57 uur
Bij het ongeval raakte niemand van de betrokkenen gewond.
Bij het ongeval raakte niemand van de betrokkenen gewond.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

SCHARENDIJKE - Twee auto’s zijn maandagmiddag in een sloot beland in het buitengebied van Scharendijke. Er raakte niemand gewond.


Het ongeval gebeurde omstreeks 16.00 uur op de Recreatieverdeelweg (N652) bij Scharendijke. Toen de politie en ambulancemedewerkers ter plaatse waren gekomen, bleek dat er twee auto’s in een sloot lagen. De ambulancemedewerkers waren niet nodig, er was namelijk niemand gewond geraakt.

De beide auto’s zijn door bergingsbedrijven Van Halst en Ista uit de sloot gehaald. Tegenover de politie is verklaard dat het misging tijdens een inhaalmanoeuvre.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (5-1-2023 om 11:25)
@Jan, uit de wegenverkeerswet: Artikel 11 WVW Lid 1: Inhalen geschiedt links. Lid 2: Bestuurders die links voorgesorteerd hebben en te kennen hebben gegeven dat zij naar links willen afslaan, worden rechts ingehaald. en Artikel 18 WVW: Bestuurders die afslaan, moeten het verkeer dat hen op dezelfde weg tegemoet komt of dat op dezelfde weg zich naast dan wel links of rechts dicht achter hen bevindt, voor laten gaan. Dan blijft dus de vraag hoe dicht de tweede auto achter de eerste reed en wanneer de eerste auto kenbaar heeft gemaakt af te slaan. Als je bij 60 km/u je richtingaanwijzer aanzet en rustig af remt om af te slaan, mag de auto achter je dus niet meer links inhalen, als je zelf links af wilt slaan.
Jan (4-1-2023 om 23:06)
@kees klopt niet helemaal wat je zegt. "Rechtdoor op dezelfde weg gaat voor", dat geldt ook als je aan het inhalen bent. Hoewel dat door sommigen als asociaal wordt bestempeld is het alsnog toegestaan als iemand wil afslaan én heb je voorrang op diegene als je de manoeuvre hebt ingezet.
kees (4-1-2023 om 15:09)
@Jan (3-1-2023 om 22:36) Inhalen geeft geen recht op voorrang, maar is evenals afslaan een bijzondere verrichting. Dit soort gevallen komen wel vaker voor en dan is het de vraag of dat degene die wilde afslaan dat ook tijdig kenbaar heeft gemaakt middels de richtingaanwijzers. Als het zijstraatje inderdaad naar een akker leidt, dan ligt de conclusie dat de voorste auto niet heeft opgelet, wel voor de hand.
Jan (3-1-2023 om 22:36)
Gelukkig mag @fietser niet op deze weg komen, dus heeft ie niet kunnen zien waarom één van de twee automobilisten in wilde halen. Feit is dat je hier in mag halen als je dat wil. Bovendien is de enige manier hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren een manoeuvre van de Mercedes waarbij de bestuurder niet in de spiegels heeft gekeken (anders kunnen beide auto's niet zo in de sloot liggen). Gezien kruisend verkeer (en dus ook de inhalende BMW) altijd voorrang heeft zit de Mercedes fout. Vraag blijft waarom je hier naar links wil, want dan kom je uit op een akker. Keren is ook dubieus, want als je de weg afrijdt kom je ook in Scharendijke uit.
r (3-1-2023 om 12:19)
Ok, nou als iemand voor je 40 rijd en je haalt in met 60 is dat best normaal lijkt mij.
fietser (3-1-2023 om 09:23)
Wat moet je op een 60km/u weg nu inhalen? Teken dat je te hard wilt, gelukkig geen gewonden. Maar dit had voorkomen kunnen worden als men niet zoveel haast moest hebben. Triest.
Cookie-instellingen beheren