Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie ingezet voor kinderen met nepvuurwapen

Toegevoegd: 02-01-2023, 19.45 uur
De politie droeg op het moment van de inzet kogelwerende vesten.
De politie droeg op het moment van de inzet kogelwerende vesten.
© Foto: Politie basisteam Walcheren
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De politie is vandaag met meerdere eenheden ingezet voor een groep minderjarigen die met een nepvuurwapen over straat liepen. De politie roept om de risico’s van nepvuurwapens bespreekbaar te maken.


De agenten werden opgeroepen voor een groepje van 5 jongens van ongeveer 14 jaar oud. Zij zouden een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich hebben. Een agent in burger stelde vast dat de jongeren inderdaad op de aangegeven locatie aanwezig waren. Hierop zijn de agenten op een strategische wijze neergezet zodat de groep ingesloten kon worden om te controleren. Deze jongemannen waren zich volgens de politie van geen kwaad bewust en waren buiten aan het spelen met een balletjespistool.

De politie meldt dat zij genoodzaakt is om bij dit soort meldingen te handelen en de term ‘vuurwapen’ serieus te nemen. De politie draagt dan onder andere kogelwerende vesten en kan zelfs eventueel een vuurwapen gebruiken.

Politie: '‘Speelt uw kind wel eens buiten met een balletjespistool of een ander voorwerp dat lijkt op een echt vuurwapen? Bedenkt u zich dan ook eens wat hiervan de consequenties kunnen zijn als iemand dit ziet en een melding maakt bij ons, en maak dit bespreekbaar met uw kind(eren)’'.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WTF (3-1-2023 om 01:51)
@Welduidelijknep we begrijpen uw reactie alleen gaat nergens over dat notabene groep minderjarige hiermee over straat lopen zouden die ouders van deze kinderen ook eens moeten aanpakken dmv bijv jeugdzorg hierover te informeren bureau halt evt werkstraf zou ook wel een gepaste sanctie kunnen zijn of als stok achter de deur met juiste begeleiding van de reclassering
Wel duidelijk nep (2-1-2023 om 21:33)
Lijkt me wel duidelijk dat dit om een nepwapen gaat, het geval ziet eruit als een soort massief plastic robot wapen uit de toekomst en er staat ook op dat hij niet meer dan 0.03 joule aan elektriciteit verbruikt.
Cookie-instellingen beheren