Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Daders gezocht vernieling monument Yerseke

Toegevoegd: 10-01-2023, 09.35 uur
Het monument raakte door vuurwerk beschadigd.
Het monument raakte door vuurwerk beschadigd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

YERSEKE - De politie is op zoek naar de daders van het vernielen van een monument aan het Kerkplein in Yerseke. Vermoedelijk is het monument met vuurwerk beschadigd.


Het Koenckelpotmonument in Yerseke werd mogelijk tijdens de oudjaarsnacht vernield door vuurwerk. Er is nog geen aangifte gedaan maar mogelijk volgt dit nog. "Het is jammer om te zien dat een eerbetoon aan de mooie traditie van koenckelen wordt verpest door misbruik te maken van een andere traditie, namelijk vuurwerk afsteken", zo laten wijkagenten van gemeente Reimerswaal weten.

De politie vraagt de daders zich te melden bij de gemeente Reimerswaal of bij de politie. "Weet u wie verantwoordelijk is voor deze vernieling? Ook dan doen we een oproep om u te melden", aldus de politie. Dit kan via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem (0800-7000).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren