Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Militaire transporten door Zeeland

Toegevoegd: 10-01-2023, 10.28 uur
De transporten verplaatsen zich onder andere via de A58.
De transporten verplaatsen zich onder andere via de A58.
© Foto: Gemeente Middelburg
Door: Reinoud Hiemstra

VLISSINGEN - De komende tijd zal door Nederlandse militairen ondersteuning geboden worden aan het transport van de Amerikaanse landmacht door Nederland. Dit transport zal gebeuren via de A58, het water en het spoor richting Oost-Europa.


Vanaf de tweede week van januari tot begin februari zal de Amerikaanse landmacht zijn materieel verplaatsen vanaf de havens van Vlissingen richting Polen en Litouwen. Onder het materieel, wat in totaal 1275 voertuigen telt, vallen onder andere M-1 Abrams tanks en Bradley infanterie gevechtsvoertuigen.

Gedurende deze periode van een maand zal een gedeelte van de haven van Vlissingen aangewezen worden als 'Tijdelijk Militair Object' (TMO). Defensie verzorgt hier alle beveiliging en ondersteuning.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (11-1-2023 om 08:25)
Ton je volgt het nieuws niet goed? Er zijn al ongelofelijk veel Amerikaanse troepen in Oost-Europa. En ze willen ons doen geloven dat het geplande oefeningen zijn. Niets is toeval op dit moment.
Harmen (11-1-2023 om 06:33)
@Bert; dit gebeurd iedere paar jaar. Maak je geen zorgen.
Ton (10-1-2023 om 18:06)
Bert, welke oorlog, lees ook voorgaande berichten over dit transport eens door. Dit is voor oefeningen die al jaren van te voren zijn vast gelegd. Amerika gaat echt geen eigen troepen sturen.
bert kaiser (10-1-2023 om 16:07)
ja ja , en op die manier doen we toch een beetje mee met de oorlog ,we laten ons door die gek Selenski mooi opjutten
Cookie-instellingen beheren