Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte aangehouden bommelding containerschip

Toegevoegd: 10-01-2023, 11.27 uur
Het schip lag voor de kust tussen Breskens en Vlissingen voor anker.
Het schip lag voor de kust tussen Breskens en Vlissingen voor anker.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Reinoud Hiemstra

VLISSINGEN - In het onderzoek naar de bommelding op het containerschip op de Westerschelde is één verdachte aangehouden.


Op 22 december werd er een anoniem telefoontje gepleegd waarin werd gemeld dat wanneer de MSC Lorena zou aankomen in de havens van Antwerpen het schip tot ontploffing zou worden gebracht. Het 275 meter lange containerschip werd vervolgens teruggestuurd naar Vlissingen en ging voor anker tussen Breskens en Vlissingen. Na uitgebreid onderzoek en onder streng toezicht is het schip uiteindelijk bijna een week later alsnog stiekem naar Antwerpen vertrokken. Hier kon het schip aanmeren en gelost worden zonder verdere incidenten. Er werden geen explosieven aangetroffen. 

Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang. Inmiddels heeft de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie één verdachte kunnen aanhouden die wordt verdacht betrokken te zijn bij de valse bommelding. "Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten", laat de politie weten.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sara (10-1-2023 om 21:03)
Ja wat voor verstand heb je dan als je zoiets flikt. Zal wel weer een psychisch verward persoon zijn, of iemand met een moeilijke jeugd
Mijn mening (10-1-2023 om 12:28)
Dan ook de gemaakte kosten verhalen op deze mensen, je bent al snel een paar ton verder.
bert kaiser (10-1-2023 om 11:38)
en dat hij /of zij maar alle kosten gaan betalen die dit met zich mee brengt
Cookie-instellingen beheren