Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuidoosten meer bewolking en kans op lichte regen
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

77 Fietsers gecontroleerd op voeren van juiste verlichting

Toegevoegd: 12-01-2023, 11.48 uur
Twee kinderen werden aangesproken op hun verlichting. Twee kinderen werden aangesproken op hun verlichting.
Twee kinderen werden aangesproken op hun verlichting.
© Foto: Handhaving Schouwen-Duiveland
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE – De handhavers van gemeente Schouwen-Duiveland hebben samen met de wijkagenten een verkeerscontrole gehouden, gericht op het voeren van verlichting. De gemeente doet mee aan een verkeerspilot.


De ambtenaren hebben in het totaal 77 fietsers gecontroleerd. Daarvan reden zeven personen rond met niet werkende achterlichten en vijf fietsers hadden zelfs helemaal geen fietsverlichting. De politie heeft nog twee voertuigen gecontroleerd voor het niet voeren van de verlichting en het voeren van de onjuiste verlichting.

De BOA’s zullen komende periode weer gaan controleren op het voeren van fietsverlichting, het rijden met een mobiel apparaat in je hand op de fiets en het negeren van verkeerslichten. Deze controles zijn een onderdeel van een verkeerspilot waar de gemeente aan mee doet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lentezon (12-1-2023 om 22:41)
Helaas is het weer zover, wat een onzin die controle's!! Ten 1e het voorbeeld koop een nieuwe bij de fietsenzaak en vooral een moutainbike waar geen verlichting op zit, die kan je dus gewoon zo kopen zonder dat de verkoper je erop attendeert om verlichting erbij te kopen(hier gaat het al mis, want er moet standaard al verlichting op een nieuwe fiets zitten) Ten 2e de buitenverlichting gaat veel te laat aan(onzin dat je verlichting aan moet hebben terwijl de lantaarnpalen nog uit zijn). Overigens ik ben voor verlichting bij verkeersdeelnemers(ook wandelaars/hardlopers) maar dan moet de basis wel goed geregeld zijn zoals ik aangaf bij m'n 1e & 2e punt.
albert (12-1-2023 om 18:36)
ik denk dat je beter die ouders kan aanspreken en ook gelijk een boete moet geven, want meestal melden de kinderen het wel maar zijn de ouders degene die het vertikken om het te kopen.
optimist (12-1-2023 om 16:12)
@Daniel, hoe lang moet er dan nog gewaarschuwd worden? Dat wordt al jaren gedaan, voor zowel verlichting als het in de hand hebben van een telefoon. Hoog tijd dat er gehandhaafd wordt. Dat wordt meteen gevoeld in de portemonnee, en dat is het enige wat helpt!
Vlissinger (12-1-2023 om 15:51)
@Daniel Roeleveld, zo zijn er wel meer die politie acties afkeuren en het meteen onder het vakje "de kas spekken" schuiven. Lekker simpel maar zo werkt het dus niet. Dat zou betekenen dat hardleerse mensen die het liefst hun eigen regels en wetten maken denken overal mee weg te komen, want er wordt toch niet bekeurd. De politie is trouwens lang niet altijd van het bekeuren en willen ook wel eens alleen een waarschuwing geven. Maar bij dit soort controle acties wordt iedereen gelijk behandeld en terecht. Ik denk ook dat jij wel anders gaat denken als je een kind zonder verlichting overhoop rijdt.
willem (12-1-2023 om 15:39)
waarschuwen helpt niet meer. geef ze meteen een boete--die vergeten ze minder snel als een waarschuwing en doet pijn in de geldbuidelel.
Joris (12-1-2023 om 14:42)
Het geen richting aan geven is voor automobilisten ook onjuiste verlichting voeren. Misschien daar eens streng op controleren want het gros gebruikt de richtingaanwijzers niet meer.
Cookie-instellingen beheren