Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

77 Fietsers gecontroleerd op voeren van juiste verlichting

Toegevoegd: 12-01-2023, 11.48 uur
Twee kinderen werden aangesproken op hun verlichting. Twee kinderen werden aangesproken op hun verlichting.
Twee kinderen werden aangesproken op hun verlichting.
© Foto: Handhaving Schouwen-Duiveland
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE – De handhavers van gemeente Schouwen-Duiveland hebben samen met de wijkagenten een verkeerscontrole gehouden, gericht op het voeren van verlichting. De gemeente doet mee aan een verkeerspilot.


De ambtenaren hebben in het totaal 77 fietsers gecontroleerd. Daarvan reden zeven personen rond met niet werkende achterlichten en vijf fietsers hadden zelfs helemaal geen fietsverlichting. De politie heeft nog twee voertuigen gecontroleerd voor het niet voeren van de verlichting en het voeren van de onjuiste verlichting.

De BOA’s zullen komende periode weer gaan controleren op het voeren van fietsverlichting, het rijden met een mobiel apparaat in je hand op de fiets en het negeren van verkeerslichten. Deze controles zijn een onderdeel van een verkeerspilot waar de gemeente aan mee doet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ton (12-1-2023 om 14:42)
En als je dan bekeurt moet je ouders van de kinderen bekeuren, die behoren hun kinderen veilig de straat op te sturen. Tegenwoordig is er genoeg veilige verlichting op batterijen voor een paar cent te koop. Trouwens, het zijn niet alleen kinderen die zonder licht rijden. En, algemeen bekend als het donker is moet je verlichtend voeren.
Daniel Roeleveld (12-1-2023 om 12:52)
Controleren is mijns inziens een prima idee. Ik zou echter preventief te werk gaan. Beter voorlichting op scholen/ouders of gratis fietslampjes voor alle kinderen onder de 12 jaar. Bekeuren in deze is onzin en puur voor winstbejag.
Cookie-instellingen beheren