Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Gezellige drukte op bevrijdingsfestival

Toegevoegd: 05-05-2007, 17.29 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het jaarlijkse bevrijdingsfestival dat zaterdag in het centrum van Vlissingen werd gehouden, heeft voor gezellige drukte gezorgd.

Het festival werd geopend door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Hij verzorgde dit jaar de Van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk. In zijn lezing stond de Nederlandse identiteit centraal. Hij sprak onder meer over de keuzes voor de eigen vrijheid en die van de ander. Naast de lezing waren er ook debatten.

Zoals elk jaar waren er ook dit jaar weer diverse optredens, verspreid over drie verschillende podia. Op het Bellamypark waren onder meer optredens van Krezip, Jolink en de Voederbietels en Beef. Op het C-Culturepodium, tegen-over het hoofdpodium op het Bellamypark, verzorgde onder meer de band Bluem een optreden. Deze band werd in het verleden publiekswinnaar van de Zeeuwse belofte.

De hulpdiensten stonden massaal stand-by om op te treden bij eventuele calamiteiten. Zo stond een blusvoertuig van de Stadsgewestelijke brandweer gereed op het Bellamypark en op de Nieuwendijk een grote tent van de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie, de SIGMA.

Verder waren er EHBO'ers aanwezig en ook was de politie goed vertegenwoor-digd. Ook was een particulier beveiligingsbedrijf ingeschakeld om de openbare orde te handhaven. Voor zover bekend hoefde er nauwelijks opgetreden te worden en was er op medisch vlak ook geen grote drukte.

Omdat het festival zorgde voor een grote stroom publiek, waren diverse wegen afgesloten en werd aangeraden met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Mensen die toch met de auto kwamen werden door verkeersregelaars naar parkeerplaatsen verwezen. Parkeergarages waren extra lang open.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren