Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Brandweer ingezet voor gloeiende kachelpijp

Toegevoegd: 14-01-2023, 22.23 uur
Brandweer ingezet voor gloeiende kachelpijp
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer werd zaterdagavond met spoed opgeroepen voor een controle van een mogelijke schoorsteenbrand aan de Haaijmanweg in Burgh-Haamstede. Bij aankomst bleek het mee te vallen en was blussen niet nodig.


Omstreeks 18.30 uur werd er melding gemaakt van een mogelijke schoorsteenbrand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse bij het vakantiehuisje aan de Haaijmanweg. De bewoners van het vakantiehuisje verklaarden dat de kachelpijp van de open haard ineens roodgloeiend werd. Ook waren er buiten vlammen waargenomen.

De brandweerlieden hebben grondig onderzoek gedaan en met behulp van warmtebeeldcamera`s zijn ze tot de conclusie gekomen dat er niks schokkends aanwezig was. De kachelpijp was niet langer roodgloeiend en ook waren er geen vlammen meer waarneembaar. Na een gesprek met de bewoners bleek dat er vluchtig hout werd gestookt wat vermoedelijk de oorzaak was van dit fenomeen.

Nadat de woning gecontroleerd was op eventueel aanwezige koolmonoxide  werd deze weer vrijgegeven aan de bewoners en konden de brandweerlieden terug naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lis (15-1-2023 om 17:02)
Je moet wel het juiste hout erin doen....
Cookie-instellingen beheren