Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 29 km

Politie blijft controleren op smartphonegebruik in verkeer

Toegevoegd: 18-01-2023, 12.21 uur
Politie blijft controleren op smartphonegebruik in verkeer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De politie heeft laten weten dat de handhavingsactie 'Ogen op de weg' in 2023 wordt voortgezet. Bij deze actie wordt er gebruik gemaakt van onder meer een touringcar en de MONO-cam om bestuurders in Zeeland en Brabant te betrappen op smartphonegebruik.


"Tijdens de acties van afgelopen jaar zijn ruim 2200 weggebruikers staande gehouden voor het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Dit betreft meer dan 75% van de totaal uitgeschreven bekeuringen. Daarnaast is een grote bijvangst van andere overtredingen genoteerd, zoals het niet dragen van een autogordel, te hard rijden en het negeren van wegmarkeringen en matrixborden", aldus de politie.

Het doel van de actie was de verkeersveiligheid verbeteren, bewustwording verhogen en inzetten op gedragsverandering. Mede door het hoge aantal staande houdingen en bekeuringen is volgens de politie de voortzetting van de actie noodzakelijk. “We zien dat nog te veel weggebruikers bezig zijn met allerlei andere zaken dan enkel de focus op de weg. Daarom gaat deze actie zeer waarschijnlijk een vervolg krijgen in 2023. We blijven samen bewustwording creëren rondom verkeersveiligheid om die ambitie van NUL verkeersslachtoffers steeds dichterbij te krijgen”. Aldus Amanda Flohr (provincie Zeeland) en Marvin Brust (provincie Noord-Brabant).

Wanneer agenten vanuit de bus een overtreding constateerden, nam een ander politieteam in een volgauto het over. Zij hielden de overtreder staande. Het gesprek aangaan met de overtreder is erg belangrijk voor de bewustwording van de gevaren van afleiding in het verkeer. Dit leidt tot het besef dat dit namelijk niet alleen voor de bestuurder zelf geldt maar óók voor de medeweggebruikers. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Albert (18-1-2023 om 15:25)
Dus automobilisten worden extra gecontroleerd. En wat dan van die fietsers en bromfietsen die continu met hun gsm bezig zijn. Vorige keer groepje die fietsten voorbij de politie en de politie deed er niks aan. Ze konden vrolijk door fietsen.
vanpuffelen (18-1-2023 om 12:57)
Goed zo , geen boetes uitdelen maar meteen het mobieltje vernietigen dat is pas straf.
Johan (18-1-2023 om 12:41)
Overal worden de maximaal toegestane snelheden verlaagd en moderne auto's houden zelf afstand en blijven binnen de wegmarkering. Dit leidt er (ongewild) toe dat bestuurders niets meer te doen hebben en rustig met hun telefoon aan de gang kunnen tijdens het rijden. Wanneer je met een VW kever uit 1974 met 120 km/uur over de weg raast, dan moet je je handen aan het stuur houden en hopen op een goede afloop.... dan laat je het wel uit je hoofd om je telefoon erbij te pakken.
Cookie-instellingen beheren