Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Politie blijft controleren op smartphonegebruik in verkeer

Toegevoegd: 18-01-2023, 12.21 uur
Politie blijft controleren op smartphonegebruik in verkeer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De politie heeft laten weten dat de handhavingsactie 'Ogen op de weg' in 2023 wordt voortgezet. Bij deze actie wordt er gebruik gemaakt van onder meer een touringcar en de MONO-cam om bestuurders in Zeeland en Brabant te betrappen op smartphonegebruik.


"Tijdens de acties van afgelopen jaar zijn ruim 2200 weggebruikers staande gehouden voor het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Dit betreft meer dan 75% van de totaal uitgeschreven bekeuringen. Daarnaast is een grote bijvangst van andere overtredingen genoteerd, zoals het niet dragen van een autogordel, te hard rijden en het negeren van wegmarkeringen en matrixborden", aldus de politie.

Het doel van de actie was de verkeersveiligheid verbeteren, bewustwording verhogen en inzetten op gedragsverandering. Mede door het hoge aantal staande houdingen en bekeuringen is volgens de politie de voortzetting van de actie noodzakelijk. “We zien dat nog te veel weggebruikers bezig zijn met allerlei andere zaken dan enkel de focus op de weg. Daarom gaat deze actie zeer waarschijnlijk een vervolg krijgen in 2023. We blijven samen bewustwording creëren rondom verkeersveiligheid om die ambitie van NUL verkeersslachtoffers steeds dichterbij te krijgen”. Aldus Amanda Flohr (provincie Zeeland) en Marvin Brust (provincie Noord-Brabant).

Wanneer agenten vanuit de bus een overtreding constateerden, nam een ander politieteam in een volgauto het over. Zij hielden de overtreder staande. Het gesprek aangaan met de overtreder is erg belangrijk voor de bewustwording van de gevaren van afleiding in het verkeer. Dit leidt tot het besef dat dit namelijk niet alleen voor de bestuurder zelf geldt maar óók voor de medeweggebruikers. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (20-1-2023 om 00:10)
Eigenlijk helpt er maar 1 ding: technisch onmogelijk maken. De junks kunnen er gewoon niet mee omgaan.
Jac (19-1-2023 om 21:30)
Gebed zonder end.... de meesten zijn zo ongeveer vergroeid met hun smartphone, dus in auto of op de fiets moet dat ding ook aan. Tja, je mocht eens wat missen. Heb al zoveel gevaarlijke situaties in het verkeer gezien waar het maar net goed(en soms fout ging), Lomp gedrag, prima passend bij de individualistische mentaliteit van vandaag de dag.
Jtg (19-1-2023 om 09:10)
@Sjaak Tja dan ben je pas echt de Sjaak als dat zou gebeuren, de meeste mensen kijken op een dag meer naar hun smartphone als naar hun geliefde nm!;)
Sjaak (18-1-2023 om 20:37)
Betrapt op IPhone rijden ? Hydraulische pers achterin Politie auto zetten. Mobiel eronder en plat persen ! Ik zie er wel 30 op een dag, met auto, fiets , brommer, iedereen heeft er blijkbaar schijt aan.
bram goeree (18-1-2023 om 20:32)
Albert en Rianne jullie hebben beiden gelijk hoor maar de oorzaak is toch al lang bekend .bezuinigingen aan de lopende band dus overal onderbezetting .weet zeker dat de politie er veel meer aan zou willen doen als ze maar meer capaciteit zouden hebben .dus de regering is hier de hoofd schuldige en dat kunnen wij veranderen door ons stem gedrag
Rianne (18-1-2023 om 19:43)
Precies Albert. Ik heb al verschillende keren een meisje gezien die leunend op haar stuur aan het appen was op het fietspad. Ze zwalkte van links naar rechts zonder op of om te kijken. Ze kunnen tegenwoordig zo veel, waarom vinden ze dan niks uit zodat de mobiel automatisch niet meer werkend is als je je verplaatst
Cookie-instellingen beheren