Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Huurwoning Hoedekenskerke afgesloten door burgemeester

Toegevoegd: 18-01-2023, 19.53 uur
Huurwoning Hoedekenskerke afgesloten door burgemeester
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

HOEDEKENSKERKE - Burgemeester Dijksterhuis heeft woensdag besloten een huurwoning te sluiten nadat hier drugs, vuurwapens en patronen werden aangetroffen. De woning zal voor zes weken zijn verzegeld.


In oktober vorig jaar werd door de politie een voertuig staande gehouden. Naar aanleiding van deze staandehouding is besloten de huurwoning van de bestuurder te onderzoeken. Hierbij werden ruim 50 gram softdrugs en twee vuurwapens met patronen aangetroffen. De burgemeester heeft hieruit geconcludeerd dat het om een handelshoeveelheid drugs ging, waarna de beslissing is genomen de woning tijdelijk af te sluiten. Vanaf vandaag is de deur door de gemeente verzegeld voor zes weken.

"Normaliter geldt een sluitingstermijn van drie maanden. In dit geval heeft de burgemeester echter besloten de sluitingstermijn met de helft in te korten. In artikel 13b van de Opiumwet staat een specifiek afwegingskader voor huurwoningen. Het uitgangspunt is daarbij de daadwerkelijke sluiting van de woning. Het biedt de woningcorporatie echter wel de mogelijkheid om de woning al sneller opnieuw aan te bieden op de krappe woningmarkt", zo meldt de gemeente 

Burgemeester Dijksterhuis roept inwoners om verdachte situaties te melden bij de politie (0900 8844). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7070).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (18-1-2023 om 21:43)
Je zou er maar naast wonen...hopen dat zulke in een containerpark bij elkaar gezet moeten worden afgezonderd woningbouw zou de inschrijving naar 4 jaar moeten doen.
Cookie-instellingen beheren