Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Flexteam houdt afpersers aan in Breskens en Nieuwvliet

Toegevoegd: 20-01-2023, 20.30 uur
Flexteam houdt afpersers aan in Breskens en Nieuwvliet
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

BRESKENS – Een ondersteuningsgroep van de politie heeft dinsdagmorgen een inval gedaan in twee woningen in Breskens en Nieuwvliet. Bij de inzet werden twee jongens van 17 en een man van 23 jaar aangehouden.


Leden van de ondersteuningsgroep vielen tegelijkertijd binnen in de woningen van de verdachten in Breskens en Nieuwvliet. De verdachten zijn door de politie naar een arrestantencomplex gebracht. Zij worden verdacht van afpersing en bedreiging. Hun slachtoffer deed begin januari aangifte bij de politie. Hij gaf aan voor enkele duizenden euro’s te zijn afgeperst. Het drietal dwong de man geld op te nemen en eigenden zichzelf dat geld toe.

De drie werden vandaag voor de rechter-commissaris geleid. Ze zijn op last van de rechter-commissaris in vrijheid gesteld maar zijn nog steeds verdachte, zo meldt de poltiie. Ze legden verklaringen af bij rechercheurs. Bij de huiszoekingen zijn verschillende spullen in beslag genomen die relevant kunnen zijn voor het onderzoek.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (21-1-2023 om 19:00)
dit horen en lezen we veel te vaak dat ze in afwachting weer in vrijheid gesteld worden .en maar denken dat deze personen zich weer braaf melden als ze dit gevraagd word .maar je hoort nooit of ze dit wel of niet doen .ik denk dat het vaak het laatste zal zijn
Edwin (21-1-2023 om 07:30)
….in vrijheid gesteld…fijn voor het slachtoffer!!!!
Mijn mening (20-1-2023 om 23:11)
Graag de afpersers uitpersen, ook financieel.
Cookie-instellingen beheren