Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 25 km

Veel inbraken in Zeeland afgelopen zaterdag

Toegevoegd: 22-01-2023, 15.40 uur
Veel inbraken in Zeeland afgelopen zaterdag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG -  In meerdere plaatsen in Zeeland hebben afgelopen zaterdag inbraken plaats gevonden. De inbraken gingen gepaard met flink wat schade. De politie zoekt getuigen.


In Zeeuws-Vlaanderen werd er ingebroken in een woning aan het Wagnerhof in Terneuzen. Deze inbraak vond tussen 18.00 en 23.55 uur plaats. Rond 18.15 uur sloegen inbrekers hun slag in een woning aan de Jan Wolkerslaan in Kloetinge. Een kwartier later werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Hoofdstraat in Ovezande. Tussen 19.40 en 22.50 uur werd er ingebroken in een woning aan de Roofvogelstraat in Heinkenszand. Op Schouwen-Duiveland was het inbrekersgilde ook actief. Zij sloeg tussen 13.00 en 21.00 uur toe bij een woning in de Burgemeester van Eetenstraat in Nieuwerkerk. Hier bleef het bij een poging, maar de inbrekers zorgden voor veel schade aan de buitenzijde van de woning. Tussen 15.00 en 21.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Schuurbeque Boeijestraat in Zierikzee.

Op het moment van de inbraken waren de bewoners niet thuis. In alle gevallen was er volgens de politie sprake van forse braakschade. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Hierbij wordt onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek gehouden. Daarnaast worden getuigen gehoord en worden bewakingsbeelden bekeken. De politie is nog op zoek naar getuigen en eventuele gedupeerden. Deze kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren