Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Aanvaring tussen schip en windpark Borssele voorkomen

Toegevoegd: 26-01-2023, 13.33 uur
Aanvaring tussen schip en windpark Borssele voorkomen
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Eugène Harthoorn

WESTKAPELLE – Een stuurloos schip is vorige week bijna tegen het windpark Borssele aangevaren. De noodhulpsleper van de Kustwacht werd ingezet om het schip naar de haven van Vlissingen te brengen.


De kustwacht kreeg vorige week rond het middernachtelijk uur de melding binnen van een stuurloos schip op de Noordzee. Alle motoren van het betreffende schip waren uitgevallen. Op dat moment lag het schip op 4,5 kilometer afstand van het windpark en dreef in de richting van het windpark.

De Multraship Commander (een noodhulpsleper van de Kustwacht) werd opdracht gegeven contact te leggen met het stuurloze schip. Deze sleper ligt namelijk 24/7 paraat in de buurt van het windpark Borssele om hulp te bieden. Om het schip weg te slepen werd er een sleepverbinding tot stand gebracht. Dit was, volgens de Kustwacht, een zware klus omdat de bemanning van het stuurloze schip de sleeptros handmatig aan boord moest halen. De weersomstandigheden maakten het niet makkelijker. Voor de zekerheid werd de kustwachthelikopter gealarmeerd.

Na ongeveer vier uur was het gelukt om de sleepverbinding tot stand te brengen. Het schip bevond zich ondertussen op de rand van het windpark. Met de Multraship Commander en een sleper, de Multratug 18, werd het schip naar de haven van Vlissingen gesleept.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (26-1-2023 om 16:46)
Jammer dat dat schip niet een paar van die horizonvervuilers heeft mee genomen.
Popeye (26-1-2023 om 14:31)
Goed werk!
Cookie-instellingen beheren