Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
99 files van totaal 382 km

Oorzaak botsing trein-streekbus technisch mankement

Toegevoegd: 26-01-2023, 16.41 uur
Door de botsing spleet de bus in twee delen.
Door de botsing spleet de bus in twee delen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Eugène Harthoorn

BERGEN OP ZOOM – De chauffeur van de bus die vorig jaar in Bergen op Zoom in botsing kwam met een trein is geen verdachte meer. Door het ongeval op 17 oktober reden er drie dagen geen treinen Zeeland in of uit.


Het ongeluk gebeurde op de betreffende dag omstreeks 09.50 uur op een spoorwegovergang aan de Marconilaan in Bergen op Zoom. Een trein botste daar op een lege streekbus. De chauffeur van de bus werd door het medisch personeel onderzocht, maar bleek niet gewond te zijn geraakt. De inzittenden van de trein bleven ook ongedeerd.

De politie startte destijds een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Dit onderzoek is ondertussen afgerond. Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant laat weten dat de zaak door hen is beoordeeld en dat de chauffeur niet meer als verdachte wordt gezien. Volgens het OM valt de man niets te verwijten. De bus kwam zonder zijn schuld stil te staan, vermoedelijk door een technisch mankement aan de bus.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren