Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Helikopter en boten zoeken naar surfer

Toegevoegd: 08-05-2007, 21.47 uur
Door: Roland de Jong

NOORDLAND - De redders van het KNRM-station in Noordland/Burghsluis zijn dinsdagavond ingezet voor een melding van een kitesurfer die in problemen verkeerde.

Rond 17.15 uur ontdekte de sluiswater dat er een kite in de veiligheidslijn was blijven hangen tussen de binnenhaven van Noordland en de Jacobahaven bij Kamperland. Omdat van de eigenaar geen spoor meer te bekennen was, werd groot alarm geslagen. Na een aantal zoekslagen werd ook het surfboard gevonden.

In de tussentijd was ook de Seaking-helikopter vanuit het Belgische Koksijde onderweg. Na een half uur zoeken werd het zoekgebied naar het oosten verlegd. Ook de schelpenzuiger Eemshoorn die net door de sluis naar binnen was gevaren zocht enige tijd mee.

Na ruim anderhalf uur kregen de reddingsboten via de politie te horen dat de surfer inmiddels terecht was. Hierna werd de kite geborgen. De man reageerde in eerste instantie nogal laconiek maar nadat de situatie was uitgelegd bood de man zijn excuses aan en schonk hij dertig euro aan de KNRM.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren