Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking en regen
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 204 km

Melding auto te water N659 Oesterdam valt mee

Toegevoegd: 31-01-2023, 14.21 uur
Meerdere hulpdiensten werden ingezet. Meerdere hulpdiensten werden ingezet.
Meerdere hulpdiensten werden ingezet.
© Foto: Brandweer Tholen
Door: Roland de Jong

RILLAND - De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag uitgerukt naar aanleiding van een melding van een mogelijk te water geraakt voertuig bij de Oesterdam (N659) tussen Rilland en Tholen. Inmiddels is duidelijk dat van een te water geraakt voertuig geen sprake is.


De melding van het incident kwam omstreeks 13.50 binnen bij de meldkamer via een zogeheten Ecall. Via dit veiligheidssysteem wordt vanuit de computer van de auto automatisch een bericht gestuurd naar de hulpdiensten na een ongeval. Buitenom de Ecall is vooralsnog geen andere melding gemaakt van een ongeval, maar de hulpdiensten namen de zaak desondanks serieus.

Al snel na het ontvangen van de melding werden onder meer brandweerduikers en een traumahelikopter ter plekke gestuurd. Ook een vliegtuig van de Kustwacht was aanwezig bij de Oesterdam. Rond 14.15 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat een auto was aangetroffen die door een storing in het systeem een eCall had verzonden. Brandweer Tholen vermeldt dat een smartwatch een melding maakte. Hierop werd de inzet beëindigd. "De hulpdiensten keren terug naar de posten", aldus de VRZ.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (1-2-2023 om 07:33)
@Johan: Beter een vals alarm, dan een ongeval en het systeem geeft geen alarm. Dit systeem had Hebe en haar begeleidster Sanne (die vorig jaar dagenlang vermist waren) vorig jaar misschien wel kunnen redden.
p (31-1-2023 om 16:49)
Das lekker al die" zogenaamde" veiligheidssystemen.!!!
Johan (31-1-2023 om 15:14)
Toch kwalijk dat zo'n systeem een vals alarm slaat. In mijn auto zit dit systeem ook. Ik hoop maar dat zo'n loos alarm mij bespaard blijft. Ik zou niet graag allemaal hulpdiensten voor niets laten uitrukken.
Cookie-instellingen beheren