Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Bromfietser negeert stopteken in Terneuzen

Toegevoegd: 02-02-2023, 13.39 uur
Bromfietser negeert stopteken in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

TERNEUZEN - Agenten gingen donderdagochtend achter een bromfietser aan die bij het zien van de politieauto er vandoor ging. De bestuurder werd even later alsnog aangetroffen.


Bij het zien van de politieauto besloot de bestuurder van de bromfiets de eerste afslag te nemen. De agenten zetten vervolgens de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken. Het stopteken werd door de bestuurder genegeerd en ging er vandoor. Aan de Rivierenpark in Terneuzen was het voor agenten onmogelijk om de achtervolging met de auto voor te zetten waardoor zij te voet verder moesten. 

"Verderop werd de tenaamgestelde van de bromfiets 'toevallig' in de buurt van het voertuig aangetroffen", aldus de politie. Het voertuig werd meegenomen naar het bureau en op de rollerbank gezet. De bromfiets bleek een snelheid te kunnen halen van 73 kilometer per uur. 

De tenaamgestelde kon, met het voertuig aan zijn hand en in het bezit van drie bekeuringen en een wachten op keuren (WOK) melding, naar huis.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oldie (6-2-2023 om 19:22)
Dit is nieuws? Is iedereen de oude tijd vergeten waar ze zelf zonder uitlaat op opgevoerde brommers reden en als spel wegreden voor de politie? En nu alles maar hopen en erger maken dan het is. Whooo een brommertje reed 70. Laat wel zien dat het in Nederland zo slecht niet is als we hier al masaal aandacht aan geven.
fietser (2-2-2023 om 23:01)
Ben ooit eens ingehaald op een smal fietspad toen we met de kinderen op vakantie waren en deze reed ook ruim 70km/u. Je wilt niet weten hoe benauwd ik het had dat ie rakelings langs me ging zijn snelheid metende met een auto die op de weg er naast reed. Net voor mijn zoontje en daar was ie al. Levensgevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren