Weerbericht:
Overwegend zonnig en droog, morgen enkele graden koeler
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Persoon overleden bij bedrijfsongeval Nieuwdorp

Toegevoegd: 03-02-2023, 14.32 uur
Bij het ongeval raakten vier personen gewond en overleed één persoon.
Bij het ongeval raakten vier personen gewond en overleed één persoon.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWDORP – Bij het bedrijfsongeval aan de IJslandweg in Nieuwdorp is er naast de vier gewonden ook een persoon om het leven gekomen. De veelvuldige hulp van de hulpdiensten kon niet baten.


Het ongeval gebeurde rond 12 uur. Door nog onbekende oorzaak raakten vier personen gewond. Daarnaast was een vijfde persoon zo ernstig gewond dat de medische hulp niet meer baatte. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Daarnaast landde een traumahelikopter om hulp te bieden. De Arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar het ongeval.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim Wapenmaker (4-2-2023 om 12:13)
Zeer benieuwd of we de oorzaak spoedig kunnen gezien de inspectie al in de buurt was getuige ander nieuws. Mooi om te lezen dat er actief wordt meegedacht. Dit is geen condoleanceregister. Als je het niet wil lezen dan kijk je lekker weg. Zulke onderaannemersconstructies vertroebelen de organisatie natuurlijk maar zijn lonend en goed om verantwoordelijkheid af te schuiven.
Ik (4-2-2023 om 09:34)
Heel erg dit. Ik wens de familie van allen en hulpverleners veel sterkte toe!
Joris (4-2-2023 om 09:00)
@Karel: Waar zie jij dat ik geen medeleven met de slachtoffers heb? Ben zelf twee maal werkzaam aanwezig geweest op deze plant tijdens een stop en op die momenten krioelt het van volk, materiaal en voertuigen zoals hijskranen. Velen hebben niet eerder samengewerkt en spreken elkaars taal niet eens. Dan kan een momentje van onoplettendheid of gemakzucht fataal aflopen. Goed onderzoek is inderdaad belangrijk om het risico op herhaling zo klein mogelijk te maken.
Karel (3-2-2023 om 23:39)
@joris, dat zal bij dit soort grote bedrijven zeerzeker wel gebeuren, daarnaast heeft speculeren over een oorzaak oid weinig nut tot het rapport van de arbeidsinspectie binnen is. Getuig ipv te speculeren eens een beetje medeleven naar de nabestaanden en diegene die hulp geboden hebben en het hebben zien gebeuren.
Marcel de Bruijn (3-2-2023 om 21:42)
Verschrikkelijk, ik heb daar ook gewerkt.
Joris (3-2-2023 om 19:37)
Explosie? Ingestorte steiger? Bij dit soort klussen moet alles kloppen en dubbel gecheckt worden of het gaat goed fout. Dat wil je zelf toch niet meemaken.
Cookie-instellingen beheren