Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand in loods met houtpellets Nieuwdorp

Toegevoegd: 05-02-2023, 13.09 uur
Door: Reinoud Hiemstra

NIEUWDORP - Aan de Estlandweg in Nieuwdorp staat een loods met houtpellets in brand. De brandweer is met meerdere eenheden aanwezig om de brand te bestrijden.


Rond 13.00 werd er melding gemaakt van rook en mogelijk brand in een loods aan de Estlandweg in Nieuwdorp. Omdat het zou gaan om een loods met houtpellets schaalde de brandweer op naar middelbrand. De brandweer is onderweg met twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een waterwagen.

Volgens de woordvoerder van Veiligheidsregio Zeeland wordt de rook veroorzaakt door broei in het losgestorte materiaal. De brand woedt in een loods van 80 bij 70 meter en heeft een betonnen wand en een metalen dak.  Er komt weinig rook naar buiten. De omgeving ervaart geen overlast.

De eigenaar van de loods zal de loods gaan leegrijden. Dit zal uren duren, zo meldt de veiligheidsregio. Hierna zal de brandweer terugkomen om de brand te blussen.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren