Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder onder invloed van drugs, rijbewijs ingevorderd

Toegevoegd: 06-02-2023, 22.52 uur
Bestuurder onder invloed van drugs, rijbewijs ingevorderd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

TERNEUZEN - In Zeeuws-Vlaanderen werd maandagavond een bestuurder staande gehouden omdat hij de aandacht trok van agenten van het basisteam Zeeuws-Vlaanderen. De bestuurder bleek onder invloed van drugs. 


De agenten gaven de bestuurder van het voertuig een stopteken. Vervolgens werd er een blaas- en speekseltest afgenomen. "De blaastest was in orde, maar de speekseltest bleek positief op amfetamine, methamfetamine, cocaïne en opiaten", aldus de politie. Aangezien de bestuurder niet mee wilde werken aan bloedafname, werd zijn rijbewijs ingevorderd. 

Ook werd een proces-verbaal opgemaakt voor de weigering van het bloedonderzoek en de bestuurder kreeg een rijverbod van 24 uur mee. 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anon (7-2-2023 om 20:31)
Ah, hij mag dan ook niet fietsen. Niet dat dit soort figuren zich hier aan houden maar mij is het duidelijk.
anoniem (7-2-2023 om 13:27)
@anon Met een rijverbod is het ook verboden om binnen de tijd dat het verbod geldig is elk ander voertuig (ook bijv. de fiets) te besturen.
IND (7-2-2023 om 12:12)
Dit gaat helemaal nergens meer over, waar is niet 10% vd bestuurders onder invloed @Ineke?!! @Terneuzen is niks gekker dan in de andere zgn steden in Zeeland tegenwoordig.
@Anon (7-2-2023 om 12:10)
Een fiets besturen mag officieel ook niet onder invloed. Dus de bestuurder is zijn rijbewijs kwijt waardoor er geen motorvoertuig meer bestuurt mag worden. Tevens mag betrokkene niet met andere voertuigen deelnemen aan het verkeer.
Willem (7-2-2023 om 09:36)
Met 4 soorten drugs in je bloed is een rijverbod van 24 uur niet meer op zijn plaats. Innemen totdat de rechter heeft beslist, geloof je echt dat hij daar accuut mee stopt?
Ineke (7-2-2023 om 08:00)
Is in terneuzen niet 10% van de bestuurders onder invloed?
Cookie-instellingen beheren